lillördag

Hejpa. Händer då?
Jo allt rullar på så att säga.
Igår införskaffade jag mig en golvlampa. Haha det roliga var att jag har sagt att jag inte ska ha en s.k. familjelampa, d.v.s. en sån som nästan alla familjer har hemma i sitt soffhörn. Och vad kommer jag hem med då? Jo en familjelampa, typ vuxenpoäng på det? MEN, det här var en designad lampa förstår ni! Så det är ingen hardcore-familjelampa. Sen fick jag den för halva priset också vilket var kanon.

Haha, gosh vad skraj jag blev förut när jag kom hem efter att ha sprungit och det såg helt annorlunda ut i lägenheten! Dörren och hissen var öppen så jag tänkte att mina föräldrar var där och grejade med nåt (vad det nu skulle ha varit..) Jag klampade in, hörde att de grejade i badrummet, stack in huvudet och fick se helt andra handdukar än vad jag har, + ett draperi, och jag som har en sån där kabin.. och så var det några andra tjommar där. Vad fasen är det frågan om liksom?! Har de slängt ut alla mina saker och flyttat in för att jag har inte har betalat hyran eller nåt ? Det var bara det att det inte var min lägenhet jag hade klampat in i utan den på våningen under. Herrregud! Haha ja ibland kan man undra..
Saknar Kattis lite..sötplutt
Dags för Idol snart igen då. Jag säger bara Erik. En sån stor röst i en så liten kropp :) HEJA.

kort sagt

Mentjena. Jag är trött. Jag har varit i skolan och snackat respresentativa konsumentmodellen, lokaliseringsmodellen och dittan och dattan. Och så har jag varit på kalas vilket var trevligt. Rätt personer gick vidare i Idol måste jag nog säga. [läs ej följande om du inte vill veta] ..I alla fall Calle! Bra kille faktiskt. 
Snart är det godnatt i stugan.

thank god it´s lördag

Får jag låna din fru ikväll?
Hon verkar vara speciell
Hon behöver säkert komma ut
En timme eller två

Nån jädra dansbandslåt som dök upp när vi bytte radiokanal på jobbet idag..haha dansbanden kan det där med bra musik, vilka stjärnor..
Jaja hur som helst. Hade en jättemysig kväll igår med trevligt sällskap, god mat, rosé, Idol och en massa prat och skratt. Sen dog vi lite till Dirty Dancing med.

Åh, såg precis att
American History X
går ikväll. (TV4+ kl. 22.00) Det var så längesen jag såg den,. Fantastisk film.
Närmaste planen är att käka upp pastasalladen. Sen blir det förhoppningsvis treeevligt umgänge! Ha en fin lördagkväll!

fredag

Men herregud, jag måste skaffa hemtelefon, se bara så underbara dessa är!!

Skon skulle passa perfeekt här hos mig,. och den där hamburgaren får mig verkligen att tänka på tidigt 90-tal när jag gick hos dagmamma;D Hennes son hade nån sån där. Haha, underbart..
NU är det bäst att jag sätter igång med städningen här. Senare ska jag dra till Emelie där även Lina kommer att befinna sig,.det blir gott käk, Idol och andra trevligheter!
Ha en fin kväll.

torsdag

Oj vad ni har saknat mig mina vänner;) I´m back.
Veckan har bara svischat förbi och imorgon är det fredag igen vilket gillas såklart.

Tentan är ju gjord nu vilket känns riktigt skönt,.det var underbart att komma hem den dagen och inte behöva plugga. Så jag njöt en stund och åkte sen omkring med mami och köpte en massa bra grejer. Framåt kvällskvisten träffade jag Linus och Emma, mycket trevligt att skvallra lite och sådär..
Sen igår började en ny kurs, Marknadsformer och företagande. Hoppas den blir trevlig;) kändes dock lite skrämmande när kvinnan som föreläste idag drog upp en massa formler, mikroekonomi all over again liksom, uh hemskt. Men förhoppningsvis blir det inte mycket sånt! Så det blir nog bra.
Idag var vi på en föreläsning med David Lega. Det sades att han skulle vara så himla bra så vi blev lite nyfikna och anmälde oss till det för ett tag sedan. Och det var ju bara att instämma,. riktigt rolig, inspirerande och fascinerande man det där alltså..

Nu ska jag göra små fina grahamsbullar av min deg som har stått och jäst. Sen ska det pluggas lite och ikväll får jag besök av Emelaj och Lina, nice!

sst

Vem plockar ut kärnorna i de kärnfria vindruvorna?

I de "kärnfria" vindruvorna finns det små mjuka frön. De är början till kärnor men slutar växa innan de utvecklats klart. Det är alltså ingen som manuellt avlägsnar kärnorna från s k kärnfria vindruvor.

 

Gullig fråga jag hittade på den här sidan,. Haha tänk om det verkligen hade varit så att någon stackare satt och pillade ut kärnorna med ett litet verktyg.


jaha, ny vecka igen,

Goddagens. Sitter här och tar en av mina 100 dagliga pauser från tentapluggandet. Det börjar gå himla segt nu, det gör det alltid när det närmar sig tenta. Då är man trött på att plugga och vill bara få tentan gjord. Jag har alltid blandade känslor dagen innan. Ena stunden har jag panik för det inte känns som att jag kan tillräckligt, och andra stunden känner jag mig rätt lugn och tänker "det får gå som det går". Hoppas jag får skriva den bara, jag mitt smartskaft glömde anmäla mig! Bah, ibland blir man ju så trött på sig själv:P Ska åka redan innan 7 imorn bitti tror jag så jag kommer tidigt och får skriva upp mig eller hur det nu funkar när det är anonyma tentor..hmm. JAja det ordnar sig förhoppningsvis.


Var uppe med tuppen imorse och startade veckan med en joggingrunda, götteligött. Då har man liksom kommit igång för den här veckan. Ska bli spännande att se hur duktig jag är med träningen resten av veckan ;P Det började ju lovande i alla fall, haha. Nej nu jävlar ska jag röra på mig och äta mindre socker. 3 kg choklad försvann alldeles för fort:o men det är underbart gott, det ska gudarna veta. Men jag ska inte vara så jävlig mot mig själv att jag förbjuder mig mot att äta godis och sånt, jag ska bara röra på mig lite mer och försöka äta onyttigheter med måtta så att säga! Ett vinnande koncept helt enkelt.

(bilder är alltid trevligt, så här har ni en på min mysiga tavla.)
NEPP, åter till essäfrågor om entreprenörskap, woho!

lördag it is

Så skönt, jag pratar med Elan nu för första gången sedan hon åkte och får lite updates från hennes nya tillvaro:) Saknar kvinnan! Och jag ska hälsa påå, tänker snart boka så att man har något att se fram emot och som verkligen blir av!

Annars då ? Har varit och hämtat min soffa idag, den är så fin och så skön och så underbar;) Jag är sjukt nöjd.
Nordik är verkligen ett bra ställe. De har jättefina grejer och personalen är hur trevlig som helst. Har köpt tre möbler där nu :) Handla där förfan, haha.


är inne på vinröda detaljer just nu vilket kanske märks. Tycker det är så kul att köpa fina matchande småsaker i form av ljuslyktor, kuddar, gardiner och lampskärmar,.kanske ska slänga in någon mer färg också,.hmm, tål att tänkas på.

Justja, gårdagen var hur trevlig som helst. Var ute med Lina, Classe och ett gäng och åt och gick sedan på bio. Filmen var bra precis som jag trodde, men den första är ändå bättre tycker jag.
Tänkte ägna eftermiddagen åt att plugga. Ska ta en paus sen och gå en promenad i det fina vädret, förhoppningsvis med sällskap!
Ha en woooonderful lördag mina vänner.

lillördag

FY vad irriterad man kan bli på såna som inte passar för sitt jobb. Vissa säljare är bara för påfrestande och försöker tvinga en till att tacka ja till något och då slutar det bara att man blir irriterad och helt anti..
Det ringde en till mig förut och påminde mig om att min tidningsprenumeration håller på att ta slut. Sen skulle hon få mig att förnya den, men fy va dålig hon var. "Nej men jag hör av mig om jag vill förnya den" sa jag efter att hon predikat för hur billigt det skulle vara och blablaa.. "Eller så återkommer jag" "Nej men jag kan höra av mig om jag får för mig att fortsätta prenumerera" "Ja men jag kan återkomma, antingen imorgon eller på söndag eller så"
Men åh, fatta!  Spyr på: "så vad säger du, ska vi köra på det?" Neheeeeru, nu blir det ingen förnyelse för mig, tack vare den där jobbiga människan, som dessutom ringde under Idol.



Fick nyss information om att jag ska se Flickan som lekte med elden på fredag. Inte mig emot. Har rätt höga förväntningar på den faktiskt, med tanke på den föregående filmen. jaaja det blir nog bra!:)


TIS

Ja då var det Idol igen ;) Haha jag är så töntig så jag småsprang hem från mamma och pappa så jag inte skulle missa något.
Idag hade vi sista föreläsningen i den här kursen,. vi har fått sex essäfrågor, varav två kommer på tentan som äger rum om en vecka. Det är alltså en blandning av hemtenta och salstenta, lite skumt men hoppas det går bra..jag vill veta vilka frågor jag kommer få nu ju:P
Hade lite tråkigt förut när jag satt med det där så jag tog lite pics på mitt fönster, balkong och det fina vädret, och även mitt köksbord som fick fällas ut så att alla papper och böcker skulle få plats.

Det går sakta men säkert framåt här i lägenheten. Mam och pap var här förut och satte upp lite grejer. Igår kväll kom Emelie (hon som fortf äger lägenheten) med vän för att se hur jag hade fått det. De tyckte det blev fräscht med de nya tapeterna och allt :) ..sa de iaf, hehe.
Nehep nu har jag annat för mig. Hej!

söndagdå

Hej segsöndag! Orkar inte plugga men borde verkligen det. Men vafasen, man behöver ha lite ledigt också. Ska sätta igång på riktigt imorgon tänkte jag.

Gårdagen var fullspäckad. Kul att träffa Lisa igen! Vi sprang runt på stan med Andrea också, och sen blev det en smarrig lunch på texas och vips så var det dags att dra iväg och jobba. Men det var en bra jobbdag, fick nämligen både massage och en plattång :) schyrre liksom.
Kvällen var ju helt klockren. Födelsedagsfest för Ida och Linus. Det blev bål, snittar, kortspel, dans och annat trevligt. Och innan vi visste ordet av så befann vi oss på Harran och dansade omkring ;)
Riktigt kul att träffa Linus igen.. Mycket hade hänt sen sist så vi hade en hel del att prata om.Han är så rolig,haha.
Ja det var en galen kväll igår ni. .
Nu har Andrea och Lisa dragit.. kom på mig med att nästan bli lite smått ledsen när jag tittade på alla roliga bilder på dem från igår, saknar dem redan! Men vi ska se till så att det inte tar lång tid innan vi ses igen :)

det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör

Tjah,

arbetarna har avlöst varandra här. Först var det Ida, Andrea och Emelaj som skruvade ihop stolar, och strax efter att de dragit så dök mam och pap upp och skruvade färdigt tv-bänken. Gött för mig ;)
Det var så trevligt att träffa flickorna igen även om det bara var en liten stund, och Andrea var söt och hade bakat en smarrig kaka, pluspoäng;)

Tack för hjälpen snyggingar!
Fy tusingen vad jag är sliten..men lätt att det var värt det,haha!
Ikväll får det bli så lugnt som det bara går..ska bli så skönt. Morgondagen bjuder på stadsbesök med Lisa och Andrea, jobb och avslutningsvis födelsedagsfest. Jag är laddad!

yey

Sitter såklart framför Idol och kikar, älskar't;)
Idag bjöds det på underbart väder minsann. Jag och tjejerna har varit riktigt duktiga i skolan i två dagar nu så idag gick vi hem rätt tidigt. Satte mig på balkongen när jag kom hem, och jädrar vad hett det var,. gött! 
Var ute och sprang i skogen framåt kvällen när det var sådär lagom varmt, härligt härligt. Träffade på både mamma och pappa i skogen, haha.. man kan ju nästan tro att vi är hurtiga familjen.
Sen vill jag upplysa er om att det är fredag imorgon! wohoo
Efter att seminariet är avklarat blir det att hämta mina stolar som äntligen kommit,, och sen får jag finbesök i form av Andrea och Emelaj. Dags för dem att se lägenheten liksom.. Men den är ju inte helt klar och det känns ju sådär,.men Andrea drar på söndag så hon måste ju få sig en titt såklart.
Jag måste ha något kontrollbehov,.tycker t.ex. det är jobbigt när någon kommer oanmäld och jag inte är redo, eller när det är ostädat eller odiskat och nån ska komma hit,. eller att det inte är helt iordning här med möbler och så. fast det är säkert många som känner så. Men ibland känner jag mig extrem på den punkten.
Eftersom det var en somrig dag idag så slänger jag upp en bild från en kanonkväll i somras:
Jävlar vad Mariette var bra, hon som lirar på Idol nu alltså. Vilken röst..
Nehep, snart dags att dra sig:) Tja!

effektivt var det

Man blir faktiskt mycket mer effektiv när man inte har så mycket tid. Har man hela dagen på sig att göra något så skjuter man lätt upp det,.  jag har verkligen inte hela dagarna på mig så jag har fan blivit en riktigt effektiv kvinna!

Idag gick jag upp kl.7, var ute och sprang i skogen, hem och grejade, läste lite, stack iväg och handlade en hylla och lite annat, åkte hem och skruvade ihop hyllan, lagade en klockren kycklinggryta som jag nu sitter och äter. Strax ska jag dra in till skolan och ha en föreläsning, sen träffa Linkan och ge honom en bok han behöver, hem och slänga i en maskin tvätt, och sen blir det Idol, film och mys!

OH YES.

måndag2

Johnny Cash found me ;)

Det här är ju så galet gott, kan inte sluta äta och snart är det schlutt
..fast i fryst form då,. mm mm mm!
Jag börjar bli helt galet mätt nu, trodde inte man kunde bli det av frukt. Kanske skulle gå och bli sån där frukterian trots allt! Meen ärligt talat, är det någon som vet hur det där funkar? Man kan ju liksom inte bara leva på frukt. Man måste ju ha en massa fetter och proteiner och allt vad det är. Det är ju inte rimligt att bara gå omkring och käka frukt hela dagarna?! Det är orimligt!! för att citera Kishti ;P Och man kan väl inte bli mätt på bara frukt? Jag blev svin-mätt men det hade ju sina orsaker, som att jag inte var hungrig när jag började äta till exempel, haha.

Ja ni, det är mycket här i världen man inte förstår sig på.

måndag

Och så var det måndag igen,. men den är snart slut och vi närmar oss helgen;)
Hela fredagen var ju som sagt kanon, och så även lördagen. Den bjöd bl.a. på marknad och mys :) Jag är helnöjd.
Även fast jag absolut inte ville att den här sommaren skulle ta slut så tror jag att hösten kommer bli bra.. En massa roliga och mysiga saker kommer att hittas på. O jag är så sugen på en storstadsweekend när det är riktigt höstigt och fint. Paris,.eller London,.eller New York. Det vore underbart..nån som anmäler sig som frivillig att hänga på?;)
Ett Stockholmsbesök kommer det i alla fall garanterat bli!




fre-lör

Ooj, nu har jag nästan däckat här i min säng.
Har varit igång sedan 7 imorse och allt har gått i ett,. tvättstuga, frissan, shopping med Emelaj (vilket pågick större delen av dagen), handla mat med Emelaj, städa här hemma, upp till mam och pap och käka tacos och ta ett glas vin, vidare till Emelaj för lite slappande, ett glas rosé och tv-tittande. Det har varit en riktig kanondag, är hur nöjd som helst med allt:) 

Imorgon bitti drar vi på marknad, ska bli jättemysigt,.
Emelaj, jag och Elan på Skänninge marken:
Oh, då var det riktig högsommarvärme..
Jag vill uppleva den här sommaren en gång till.

torsdag

Inglourious Basterds, svinbra film.
Hade jättemysigt med mina tjejer i tisdags. Och nu har Elan åkt! Tror dock att den här hösten kommer svischa förbi rätt fort så snart ses vi igen:) Hoppas hon får det kanon hur som helst.

Jag tror inte det blir nåt sova nu i eftermiddag som jag hade planerat.. insåg rätt snabbt att jag inte kommer hinna det, har lite att stå i. Men den här veckan har det inte blivit mycket sömn alls för min del.
Svingött med fredag imorgon, och jag ska inte till skolan! Måste dock plugga en del i helgen men ändå liksom. Det blir lite trevligheter i helgen som det ser ut :) Och ikväll ska jag träffa Erikis, det är verkligen på tiden!

harebrahej


RSS 2.0