lite av 2011

Vad nostaligisk jag blir såhär sista dagen på året..
Och åren blir ju bara roligare och roligare!
Januari till juni var det verkligen ALL IN med examensarbetet jag skrev ihop med Madde. Vi var väldigt ambitiösa och hade samtidigt väldigt kul. Eftersom det var sista terminen på universitetet bestämde vi oss för att gå på så många fester/aktiviteter som vi bara kunde, bland annat SOF, Ölstopet, kravaller, HawaiIE, torsdagsplatå, Elinpiaden (toga).
och precis som förra året så blev det Uppsala på Valborg, vilket blev om möjligt ännu roligare än förra året! Hänget i Ekonomikumparken var såklart en av höjdpunkterna.
..och champagnegaloppen:
Under vintern/våren var jag även i Götet och hälsade på Linus, jag fyllde 20..ish, och hade fest, vi var på Hoffan i Linköping och lite sånt där kul!
Sen kom vi till den dagen vi längtat efter i fyra år haha, och som vi aldrig trodde skulle komma: examensdagen! vi var klara med examensarbetet och ALLT annat.
Det blev champagnefrulle, mingel och avslutningssittning och diverse firande.
Sen drog sommaren igång med Stockholmsweekend, Varamon, Quizen, måndagsklubb, VM-fest, 3-årsjubileum av Cykelfesten, Öland på midsommar, den numera årliga semesterresan som i år gick till Alanya. Jag och brorsan klättrade upp för radiomasten, vi besökte DK och Kalmar, jag flyttade från min lägenhet och fick en lägenhet i Stockholm.
Sen kom hösten och jag gjorde mig hemmastadd i huvudstaden, träffade gamla vänner och lärde känna nytt folk, lärde mig tunnelbanelinjerna och utforskade många områden. Vi sprang vårt första Lidingölopp:
Jag upptäckte även Stureplan och Söder och har spenderat en del kvällar i dessa härliga områden..
Sedan blev det dags för ett återbesök i Linköping, det var Diplomeringen som hägrade. Alla civilekonomer träffades under en helg för sittning, diplomutdelning, bankett och brunch.
Mycket besök har det blivit under hösten, mest av mamma, pappa, Andrea, Ida, Elan och Marre.
Min kusin Martina och hennes Tompa fick en liten Bodil, och när det var dags för dop så överraskade de med att även gifta sig!
Under de sista månaderna har det blivit en del häng med vänner och jag har lärt känna nya sköna människor, vi har lirat beachvolley, varit på tre 25-årsfester tror jag, o.s.v....Sen har jag flyttat till en jättemysig lägenhet i ett kanonbra område där jag trivs som firren!
Det var lite av mitt år, skulle inte göra en sån där jobbig resumé men det blev ju lite så ändå.. Men man blir ju så glad när man tänker tillbaka och det är så kul att titta på bilder!
Hoppas ni får ett fantastiskt nytt år mina fina!!!

årets sista

Mycket att stå i idag ni!
Dessutom har det blivit två vändor till bolaget. Efter första gången fick jag information om att jag skulle ansvara för att middagsfolket får vin och champagne så det var bara att skutta dit igen. Det var nog sista gången för i år tror jag...
Har även dragit årets sista runda, känns bra att sluta på topp. Hehe.
...mycket som varit "årets sista" men skit i det. Nu laddar vi för ÅRETS SISTA dag. Jajamän!

när det lider mot nyår

Sådär, då har julen svept förbi och det är dags att ladda inför nyår! Det är ju bara imorgon och sen är vi där ?! Galenskap.
Imorgon ska menyn fastställas och champagnen inhandlas. (Schampagne uttalas det ju såklart då..)
Alltid lika spännande vilka man står och skålar och kramas med på tolvslaget haha.. Ser fram emot kvällen, det blir middag och utgång!

jullovet

I'm back!!
Det blev nästan en veckas jullov i Motis, sex dagar i alla fall. Hade fullt upp hela tiden, det gillar vi! Kommer knappt ihåg allt jag gjort, men jag hann träffa massvis med släktingar och vänner, helt underbart. Och lilla Kattisgullet förstås.
Julafton var ungefär som den brukar vara, förutom att vi i år hade en nytillkommen julfirare:
Lilla Bodil. Så otroligt söt!
Jag har varit kass på att ta bilder.irriterande såhär i efterhand.
Julafton var lika mysig som vanligt, man åt för mycket som vanligt, vilket ju hör till, och vi drog som vanligt de klassiska replikerna framför Svensson Svensson. Det blev faktiskt utgångspremmi på julafton för mig efter mycket tjat från många håll,haha men det är jag glad över för det var väldigt trevligt. Har även gjort comeback i Fålis, hälsat på på mitt gamla jobb, myst med familjen, hängt på standardställena Hugo och Ströget och festat en massa med gamla härliga vänner. Julhelgens värdinna var Marre, vi var där julafton, juldagen och annandagen.. Annandagen var ju finalen såklart, och det var en härlig blandning av folk på förfesten, och det är alltid lika kul att träffa allt annat folk på Harran sen. "Alla var där.." O'Learys har också betats av, det är en tradition när folk är hemma på besök. Linas och Claes nyinköpta hus har även godkänts av mig, så fint så!
Och så självklart en massa glögg, julgodis och julmat på det, precis som det ska vara, julfirandet var komplett. Njut varje minut ;)
Lite oklar bild från Linus men ungefär såhär kul hade vi på annandagsförfesten:
Men jag har aldrig varit med om tyngre packning när jag åkt hem alltså.. Är dock väldigt glad för alla fina julklappar så det fick det ju vara värt! Men sen hittar man alltid en massa annat man vill ta med hem också,. mina armar skakade när jag kom hem igår kväll..
Just ja: stod och väntade på tåget till Hallsberg när en kvinna kom springandes efter en papperslapp och härjade: nej faaaan! neeej! Hon vände sig till mig och sa helt uppgivet: "det där var min tågbiljett..!" Då hade tågbiljetten flugit iväg och lagt sig på spåret precis innan tåget kom. Hahahaha, lite underhållning på kvällskvisten.
Men snabbtåg mellan Hallsberg och Stockholm får det definitivt bli fler gånger, gick ju som en dans.
Just ja, tack för alla julkort som låg innanför dörren! Jag skickade inga julkort i år, men nästa år så..

jullov

Tjänna!
Har haft en mysig fikastund med Maria inne i city, det blev ett perfekt litet avslut här innan jul. Vi ses ju nästa vecka igen, men jag drar ju ner till Motis imorgon. Det blir kuligt, det är så många som jag ska kramas med! Dock kommer alltid en jobbig grej med på köpet: packningsproblematiken.... Uh får ångest, tycker det är så svårt att packa ner sitt liv. Men att kolla vädret kan ju hjälpa för att se vad jag ska (rättare sagt INTE ska) packa ner.
Vädret i Motala:

Hahaha är detta ett skämt?
Förra året gick jag ju all in i längdskidspåret såhär års. Jag trodde det var jul vi skulle fira, men det blir ju påskväder hörrni!
Det positiva är att jag inte behöver släpa med mig dunjackor, stövlar och andra skrymmande föremål. But still, det kan bli upp till en veckas vistelse, och mitt liv ska ner i en väska, eller två. Nej nu tar vi ett djupt andetag och så kör vi!
Hejdå Stockholm - hej Motala!

tisdag

Jag vill verkligen ha ett par guldfärgade/guldglittriga pumps. Silverglittrigt går också bra. Men jag har verkligen fallit för guld nu på senaste, har väl varit silverbrud allt för länge, kan vara dags att börja variera sig. 2012 blir variationens år, oh yeah!
ÅH vad snyggt det är, fantastiskt!

En svart klänning, lite guldiga smycken och så ett par guldglittriga klackar, det är ju så vackert så man blir tårögd :') Nyårsafton räddad?!

JULVECKA

Hihi.

söndag

Det blev en trevlig överraskningsfest igår med skönt folk. Vi firade alltså Dominik som fyllde 25 och som var helt ovetandes om att en fest hos honom själv väntade när han kom hem. Jag var så nervös minutrarna innan han skulle komma innanför dörren haha, så uppspelt..vi blev sådär fnissiga som man kan bli när man står och trycker i ett mörkt rum och bara väntar på att få hoppa fram i sina partyhattar och vråla "GRATTIIIS!". Så kul att se och höra reaktionen! Det blev väldigt lyckat.
Har promenerat till Kungsholmen och runt där lite idag. Så himlans fint, trots det halvskabbiga vädret.

lördag

Jag har verkligen ett behov av att få skriva av mig som ni säkert har märkt... Får väl börja på Egoboost Magazine eller liknande!

Nu går jag i alla fall omkring och smådansar, trycker i mig lite föda med dryck och piffar till mig. Snart ska jag ge mig ut i vinterlandet för att träffa ett gäng okända människor på Fridhemsplan, spännande.. det är överraskningspartaj på G, mer än så behöver jag ju inte kläcka ur mig nu innan det hela har gått av stapeln så att säga.
Kör vi.

smider planer

ÅH jag har varit i matparadiset! (City Gross)
Jag gillar verkligen City Gross, det är så trevligt att gå runt där för det finns verkligen ALLT och lite till i matväg och massvis med andra roliga saker.. och det är ändå fräscht, för annars kan det lätt kännas lite trashigt på sådana ställen där "allt" finns tycker jag. Men oj vilken stor, fin och fräsch butik det är här! GICK dessutom dit, så nu vet jag ju att det är en ganska lätt match. Blir så glad.
P.S. Jag är medveten om att det är stor kärringvarning på detta..
..Så för att framstå som den unga kvinna jag faktiskt är så vill jag även påpeka hur sugen jag är på Summerburst i juni. Det finns VIP Blue Lounge och VIP Red Lounge-biljetter. Ungefär såhär gick Idas och mina tankar om vilken vi ska välja: "Spontant känns det som att det är höger/vänster.. jaa.. vi tar blå va, för vi vill ju inte beblanda oss med VIP-sossar" Skämt åsido men något måste vi ju gå på när vi väljer ;) (Det är alltså bara loungens placering som skiljer) Alla våra vänner som också är sugna är såklart hjärtligt välkomna att joina, jag tar på mig ansvaret att stå för sovplats!

Åh det är så kul att planera in saker, älskar att ha saker att längta till! men nu först och främst är det jul och nyår sägs det... Och det ska självklart bli mysigt att träffa släkt och vänner nästa helg!
Träffade Hanna, Maria och Madde igår och vi började spåna lite och jag tog tag i ett nyårsevent. Nu ska vi bara prata med värdparet..Hanna det fixar du va,hihi. Ser verkligen fram emot mitt första nyår i Stockholm!

torsdag.

Jag är fullkomligt beroende av Musikhjälpen. Det första jag gör på morgonen är att sätta på P3 eller SVTPlay och det är även det sista jag ser/hör innan jag somnar. När jag är iväg så lyssnar jag i mobilen så ofta det bara går.
Men hur kunde de dra dit Andreas Wijk mellan 03.00 och 06.00 inatt?! Det är ju just de timmarna jag med all säkerhet sover (med vissa undantag..) Kändes inte alls bra.
Om ni har följt Musikhjälpen så vet ni att det pågår diverse auktioner där kända personer ger bort prylar och upplevelser som vem som helst kan buda på, och alla pengar går till Musikhjälpen. Det här är några av mina favoriter:
Vad ska man göra med Pagrotskys skägg liksom?!!
Den här är ju rätt klockren:
HERREGUD vilka pengar det kommer sluta på.. Middagen med Gardell och Levengood är liksom redan uppe i 20 lax! Och under tiden jag lagt upp det här har buden ökat en hel del.
Förra året gick en middag med Filip och Fredrik för nästan 47000 !!
Men tänk vad underbart att glida runt och dricka burköl med Filip och Fredrik, käka och hänga med Levengood och Gardell i deras villa, och julfika med världens mysigaste Andreas Wijk. Efter det kan man dö lycklig ni.

han som kokade kaffet är död.

Förr var vi ett gäng som ofta kollade på bl.a. Hey Baberiba, Pyjamas, Mia&Klara m.m. hemma hos Linus. Det här är en klassiker som vi har kollat på och imiterat otaliga gånger.. för att inte tala om Sunes Sommar, G som i gemenskap, Jack och Yrrol.. Stackars folk runt omkring som får utstå våra imitationer och asgarv när vi kommer igång ordentligt.
Vissa grejer är inte ens roliga egentligen, men de bara blir det, och i rätt sammanhang :)
Som början på det här klippet t.ex.:
"Fan är han också död, guud vad jobbigt..
Hur fan kan det komma sig?! Här dör tusentals människor och det finns inget kaffe!"

"Han som kokade kaffet är död."



Bullfest

Bullfest!!

Saffransbullar med vanilj.. MMMMMMMH!
Önskar att doften av nybakade bullar infann sig varje gång man klev innanför dörren, love it. Flera gånger har jag skuttat in i lägenheten idag och blivit helt lycklig av doften, den ger en känsla av hemma, trygghet, mys, lycka.. och fika. Haha. Har även testat det omtalade kanelkaffet idag, dvs då man häller på lite kanel på kaffet i filtret och bara kör,. man får liksom en liten touch av..just det; kanel. Det blir gott och juligt!

Rikard Palm

Rikard Palm....
"Positivt...", "ekonomisk kalops". Haha killen har ju noll koll.. störtskön.


Musikhjälpen

Strax kör Musikhjälpen igång, SVT2/P3 kl 18. Då låses Kodjo, Jason och Gina in i glasburen. Jag blir lite nervös när jag tänker på att de faktiskt ska vara inlåsta därinne i sex dygn utan fast föda och sända radio dygnet runt.. Men vilken grej det är! Blir så imponerad av dem och alla andra som engagerar sig. Ser fram emot att lyssna/titta, brukar ju vara en del skojigheter som sker där vet ni. Häng mä!


god nageljul

Alltså, Mohombi - In your head..den sätter sig verkligen i mitt huvud också.. In your heead, in your heeeead, Mohombi Mohombi Mohombiiiiih..
I alla fall. Nu har naglarna fått lite julkänsla. Tur att en del av mig är redo för jul i alla fall.. Nu är de reparerade, avkortade och röda med rött glitter (syns halvdåligt men man ser ju att det är rött, alltid något). GOD JUL!
Spexade till det med lite rött läppstift också såhär på måndagseftermiddagen.

söndag

Idag har jag gått och svurit, det har varit jullampor som inte vill fungera när jag väl satt upp dem, naglar som har gått sönder och andra onödiga incidenter. Nu har jag i alla fall fixat nageltid imorgon, (de är ändå på "övertid" nu så det var lika bra trots att jag älskar dekorationen) och dragit en härlig runda, så nu är alla problem ur världen. Vad lätt det är! Kör vi tredje advent-fika på.
Haha alltid lika sjukt när nageln går av, det känns som en liten bit av fingret är avhugget.
har ju iallafall en julslinga på balkongen:
och lite jul i "sovrumsfönstret":

kom knappt ut..

Ida har åkt hem och jag är helt slut, haha! Roligt hade vi ju i alla fall! Vår fantastiska (?) humor och det faktum att Ida ALDRIG är omöjlig gör att vi alltid lyckas få till galenskaper.. var går det fel liksom? ;)
Nej men hur som helst, ett litet plock av vad vi åstadkommit: varit på julfika hos Hanna, hängt hos mig, dragit en svängom på Laroy, blivit bjudna på champagne på White Room, snackat med Jackie Ferm, åkt taxi från city till mig för en hunka, haft efterskiva, käkat trerätters på Fridays, käkat lunch och myst runt i Gamla stan. "Njut varje minut" är ett fint ordspråk som vi levt efter. Mest av allt har vi nog garvat faktiskt!
Obligatoriska booth-bilder:
Redo att dra vidare:
På White Room, kom knappt ut sen...
Underbar efterrätt på Fridays, "Oreo madness"
Vi hittade många sommargardiner...
Julmarknad i Gamla stan. Det här är ingen muta, det här är en liten renkorv..

ensam man söker

Män som söker män verkar gilla dominanta män.. Haha "välutrustad", "liten kille", de vet vad de vill ha minsann..

tisdag

Hej vänner! Hoppas ni mår bra. Jag vet att flera av mina vänner är på julemys ikväll. Jag är otroligt sugen på sånt där julbröd ni vet, vörtbröd, med perfekt kokt julskinka och stark senap på, ahh..och jansson..
..jag hoppas Ida har med sig en doggybag till mig imorgon ;) hon kommer upp hit till mig! Mycket trevligt ska det bli.
Det här var på/ på väg hem från Berns en natt i juni när vi bodde på Rica Kungsgatan.. jag fick vara inhoppare för Idas ex eftersom det var bokat och klart men de var inte längre tillsammans. Så roligt vi hade, haha.

andra avve

Det blev söndag den här veckan också ni. Vilken bra vecka jag haft! Första veckan i mitt nya hem, jag har fått massa gjort och även hittat på diverse skojigheter.
Rolig fest igår! Vi fick plats en massa människor på 29 kvadrat, mysigt. Hoppas Angelica slänger upp lite bilder sen, deras kamera gick runt och folk fotade hejvilt med den. Bild från sist vi var där i brist på annat:

Några av oss drog ut en sväng sen, dock var vi lite väl sent ute..bristande planering.. Vi drog i alla fall en svängom inne på The Lab och tramsade runt lite innan vi tog taxi (?!) hem. Lite oklart varför egentligen.. Från Stureplan och hem till mig blev notan dock inte alls hög per skalle för fyra pers. Älskar't!!
Imorgon börjar en ny händelserik vecka. Får se om jag joinar lite biljard imorgon kväll. Haha gillar när det inte alls är komplicerat:
Rakt på sak bara, helt rätt!

det går bra

Tja bloggen...

Lördag på stan. Sjukaste jag sett.. fullt ÖVERALLT! Bara kryllade av barnvagnar och folk som gick onaturligt sakta för att retas(?). Men synd att tjuta över det, ska ju på fest nu! Och det bästa; jag får skjuts! Upphämtad utanför dörren bah,.lyx!
Ha en förträfflig lördagkväll! SKÅL!

Fredag!

Kaffeglögg, saffransglögg, chokladglögg o.s.v. i all ära, men inget går upp mot gamla hederliga Blossa Vinglögg. Öppnade flaskan och luktade, den där doften ger mig enbart positiva associationer; mys, jul, tillfredsställelse, lycka! Ja min kärlek till glögg är ganska stark som ni märker. Och den kan ingen ta ifrån mig.

Bildkvalitén är lite bristfällig men.. whatever!
Igår gled vi visst in i december månad, vilket vi tyckte passade perfekt att fira med lite beachvolley! Det är otroligt roligt alltså. Och alltid kul att hänga med Hanna och grabbarna. Här sitter Victor, Fredrik och Hanna och har det gött med varsin bira.
Jag, Rickard och Victor vs Hanna, Fredrik och Daniel. Jämna matcher men vi tog hem segern faktiskt.
Imorgon ses vi igen, Victor ska firas. 25årsfest, så kul!!

RSS 2.0