första advent och thanksgiving

Goddagens! Sitter här i min lilla sidenmorgonrock och myser med ljus nummer ett i staken. Det här är alltså min första lediga helg-dag på över tre veckor, känns väldigt skönt att jag tackade nej till jobb idag...

Hade en riktigt festlig kväll igår med ett gäng underbara människor. Det blev ett besök på Harran för första gången på flera månader och det var ju skoj, mycket folk och stoj och stim;) Helt plötsligt var det slut och jag kände bara "nej nu skiter jag i det här" och gick hemåt med bestämda steg i snön med mina klackar. Orkade liksom inte vänta på någon eller gå och äta eller ha eftersnack, haha..

Första advent kommer att firas med thanksgiving. Det kommer nämligen att bjudas på kalkon hos farfar, härligt. De bjuder alltid på så god mat. Ikväll blir det sleepover i skolan :) Bra söndag!!


redo.



Sådärdå, redo för advent! Förutom gardinisarna är nu även balkongslingan, droppen och stjärnan på plats. Myyyz.

Föresten, vill ge ett särskilt tack till Kicks som med katalogen skickade små tester av Ralph Laurens nya herrdofter, sniffar ihjäl mig... m-m-mm!

så mycket bättre...

..än Robyn:


it´s over...

I MADE IT!
Fixade styrningstentan och är så fantastiskt nöjd! Det betyder även att jag nu skrivit alla tentor i min utbildning, och klarat dem. Haha aldrig mer en skriftlig tenta... känns helt surrealistiskt, verkligen. Ska jag vara ärlig så kommer jag nog till och med sakna hela den här grejen med tenta en smula. All hets runt omkring, att sitta och tentaplugga och bara längta tills man skrivit den, känna den här känslan dagen innan att "nu får det gå som det går" när man lägger ihop allt material och känner att det får räcka, att komma till tentasalen lite nervös och gå runt och snacka med alla, sitta där och fnissa åt de barska tentatanterna som tar sitt jobb på fullaste allvar och tentagubben med så bred östgötska att man inte kan hålla sig för garv, öppna tentan och känna "fan det här kan ju jag" eller "har vi ens snackat om det här?!", sen  några timmar senare helt slut i huvudet plocka ihop tentan och lämna in den och åka därifrån med en skön lättnad, hur det än har gått.. sedan de där två veckorna av väntan och all den hets efteråt med snack och inloggningar på studentportalen.. OJ vad sentimental jag blev! Det är över nuuu.. dramatiskt;)

Nåja. Har shoppat ihop lite saker till hemmet på senaste. Igår drog vi runt lite överallt för att leta 25-årspresent och hamnade till slut i Mjölby, haha.

 

Ett av mina inköp blev en kandelaber (usch hemskt namn!). Tycker de är så maffiga och fina så jag kände att det var dags för en sådan.
Har även på senaste inhandlat lite trevliga gardiner,. eller det röda ni ser är ett draperi jag beställt, sen köpte jag vanliga vita paneler att ha bakom.
Mysiga tider nu ni!:)


så syns vi på lördag

Tjaförihelvete! (kände för en klassiker)

Jobbat idag då. Kul att man blir polare med en del gäster, speciellt 60plusarna. Snackade lite Idol med en stammis, vi kom fram till att vi hejar på Jay trots att han haschar. Har i och för sig alltid tyckt att han ser knarkad ut.. Såg ni på't igår eller? Grym, bara sopade banan totalt med Like a prayer liksom. När jag tänker efter har han alltid varit bra till skillnad från de andra. Men jag och Classe blev faktiskt lite ledsna över att Weise fick lämna..inte Emelie och Lina dock, förstår ej varför.

..Innan jag hängde med de vännerna så hängde jag faktiskt på After Worken med några andra vänner;) nämligen Sasset och Linn bland annat, så trevligt så! Ännu en gång hade de gjort om på Hugo, och nu heter det verkligen Hugo igen, så inga oklarheter där..
Nåja, nu börjar det närma sig kväll visst, herregud här gäller det att hänga med i svängarna!

Föresten, Fredrik är med i videon till Septembers senaste, så kul! Ta en titt om ni inte gjort det vetja


ops..

Ur tidningen Studentliv:

Ännu en gång har ett ofrivilligt kändisskap uppstått tack vare internet. Stackars Karen Owen, student på amerikanska Duke University, gjorde en vitsig Powerpointpresentation om sina one night stands där hon bland annat poängsatte dem i olika kategorier. Presentationen kallade hon skämtsamt för "An education beyond the classroom: excelling in the realm of horizontal academics" och den var avsedd att bara nå ett fåtal av hennes vänner, skriver Daily Telegraph. Men på något sätt (Studentliv misstänker Karens så kallade vänner) läckte den ut till universitetets alla 14000 studenter och sedan vidare ut i världen. Enligt Daily Telegraph ska ett bokförlag fundera på att ge ut den välskrivna presentationen, Studentliv hoppas att Karen Owen får bra betalt.

Haha det här är ju kul alltså,. var tvungen att kika på pressen med detsamma, och snacka om att kvinnan har varit ambitiös och lagt ner hela sin själ i den:P Namn och bilder och utförlig utvärdering på varje kille. Kul för dem att veta att hela världen kan läsa om hur de var i sängen...
Länk till pressen för den nyfikne:
http://www.youtube.com/watch?v=hahYUHkw9KY

Life is good

Känner mig otroligt nöjd med min tillvaro. Det beror nog mycket på att kursen vi läser nu både är rolig och ger tid över till annat vilket jag inte är van vid. Älskar att gå upp tidigt på morgnarna fast jag inte behöver, för det är så skönt att ta sig en morgonpromenad med Morgonpasset i p3 i öronen innan frulle. (Guud vad jag bränner fett;) )
Hinner även med saker som att luncha på stan med vänner, shoppa lite smått och gott, fixa här hemma, se på SATC-avsnitt (=kvalitetstid med mig själv), hänga med diverse härliga människor och träna. Jag trivs!! 



..ungefär som jag trivdes i Malmö i somras.

guilty...

Är sugen på Guccis senaste, har sprutat på mig den flera gånger och sedan gått och sniffat resten av dagen så det kan vara dags..





Den här är helt klart min favorit., jag kommer nog aldrig sluta använda den:


Dock inga vardagsparfymer, de är på tok för tunga för det. Men oj så underbara de är;)

Sött..

"Sometimes good things fall apart so better things can fall together.."
"Like tetris."

boka

Lunchade på Sjöglimten idag med några brudar och vi satt och kollade våra almanackor för att försöka boka in lite visiter hos folk. Det ska hälsas på i Norge, Örebro, Göteborg och lite här och var helt enkelt. Men att det ska vara så svårt att få in en helg här och var då alla kan! Och vi är inte ens många liksom. Men det händer så mycket här hemma med jobb, skola, jul, födelsedagar och fester.. Det är helt klart mycket nu!
Näe men april då eller..?!



Till slut fick vi försöka acceptera att alla inte kan åka samtidigt :)

runrunrun

Det finns en uteaktivitet som duger när det är sånt här vidrigt väder och det är att springa. Är rätt nöjd över att en av mina egenskaper är envis, för det är ju lite halvsegt att ta sig ut när det är varmt och skönt inne och grått och ruggigt ute. Men den här veckan har det ju varit snö, is och slask så nu när det väl blev barmark så fick jag ju faktiskt ta mig i kragen, inga undanflykter! Och det är ju rätt gött att springa i regn, friskt och härligt, och sen när man kommer in är man helnöjd.

..sen ser ju det här rätt härligt ut också!


mer jul

..och julen fortsatte igår kväll med pepparkakor, knäck och glögg. Det är ju för härligt! Idag är det faktiskt bara sex veckor kvar till jul, hihi.

Årets Blossa med saffransmak var inte alls dum faktiskt! Sen förändras ju inte det faktum att Blossa vinglögg är oslagbar;) som jag tjatar om den, haha..men den är perfekt. Smakar inte saft och inte sprit utan glögg helt enkelt. Word.

 


På tal om Idol... Jay är ju kung! Han borde vinna hela kalaset. Och helt rätt person blev kickad ikväll, det var verkligen på tiden. Nästa vecka får det gärna vara Linneas tur. Olle var tyvärr dålig idag, haha.. dags att shapa upp och vara lika vass som han är snygg. Tack och hej för mig!


Julen är här..

Nu är Elin nöjd! Kom nämligen nyss hem från ett härligt julbord, hihi. Vi blev bjudna till Norrköping av en leverantör så vi tog racerbilen in dit, jag, bossen och Aleca. Det var verkligen fint alltså, de bjöd nog på allt man kan tänka sig och sen en härlig efterrättsbuffé på det! Det bjöds även på flera olika snapsar, men varken jag eller Aleca kände oss så sugna på att hälla i oss ren sprit så det fick bli groggar med must, och vi gillade det! haha. Vodka + julmust eller vodka citron + julmust, suve ;)
Här får ni en suddig bild!



Åh det är så mysigt när julen närmar sig!

Like it.

Mycket bra start på veckan... :)
Har även påbörjat ny kurs idag, Industrial marketing & supply chain management. Lite flashigt namn sådär, och första intrycket var riktigt bra, mycket bättre än förra kursen haha.. Men marknadsföring är ju det i särklass roligaste att läsa så det här blir nog bra!

Lördagen bjöd på 25-årsfest och vad kul det var! Skulle jobba heldag på söndagen dock och skulle därför hålla mig till mitt rosé, men blev det så? Nä just det.. Men när det bjuds på diverse gott att dricka och en massa tilltugg så är man ju inte den som är oartig och tackar nej haha,. men mycket bra ordnat av Emil och Sölve och vilka som nu hade ett finger med i spelet.


Födelsedagsbarnet blev rejält firat som ni kanske ser.


klart!

ÄNTLIGEN! Som jag längtat efter den här kvällen, att få känna att man betat av något och verkligen kan slappna av. Att man verkligen nått fram till något som känts så avlägset, haha. Detta kan ha varit den sista skriftliga tentan för vår del och bara tanken på det är ju helt förträfflig.. Nästa kurs är det muntlig tenta i (wtf?!) och sen är det examensarbete(!!!!!!!!)
 
Perfekt med en promenad ikväll efter tentan, härligt med en liten reunion med min gamle vän Johnny Cash som jag kallade honom en gång i tiden :)

Varför röstar folk på Elin i Idol? Sluta med det, hon är ju sämst. Dags för hemfärd för hennes del..

Nu: MERA GLÖGG! Hej!


Vadstena



Gjorde världens kap idag i Vadstena, nämligen ett gäng kaffekoppar med rosor och guldkant som ni ser. Hur söta är de inte?! Nu blir man ju riktigt sugen på att ställa till med ett festligt kafferep känner jag, haha.
Vadstena ja..där var väldigt längesen jag var. Vi strosade runt där, tog en fika, hälsade på en snabbis hos kära farmor, och sen fick jag äntligen äta på China Garden, väldigt gott och fint där!

kötta

fniess



Kom just in från rundan, jag tycker faktiskt det är mysigt att springa på elljusspåret i skogen en höstkväll när det är helt kolsvart runtomkring..och så blåser det nästan inget i skogen heller. Annars är det storm ute idag, avskyvärt faktiskt. Skulle försöka mig på en promenad förut men blev svinirriterad över blåsten och så blev jag svettig också. Nä,ska man ge sig ut när det är storm så ska man till skogen :) Dagens lärdom.

..dagens lärdom borde väl egentligen vara en massa saker inom ekonomisk styrning eftersom det är tentaplugg av rang som gäller fram till fredag. Tänker inte ens försöka mig på att beskriva hur mycket det är att gå igenom och hålla koll på. Ska bli så fantastiskt skönt när det är över på fredag kväll, då är det vi påbörjade den 30 augusti äntligen slut! Trodde aldrig det skulle ske..;)

Föresten, mina vänner så har vi bytt kod här i huset. Så bli inte förvirrade om ni inte kommer in när ni ska besöka mig. Inte ens jag själv kom in igår, haha.. jag trodde jag var säker på den nya och stod där hur länge som helst och försökte med både den gamla och den nya. Till slut såg jag att det finns ett nyckellås så jag kom in ändå. Upptäckte såklart att det var helt fel kod jag hade stått och förgäves försökt trycka in... så kan det gå! Vi hörs!

RSS 2.0