fredagkväll

Har haft en väldigt trevlig kväll med Lina, Matilda och Evelina. Vi bestämde oss för att gå ut och äta och gick ner till Wetternmagasinet/Vätternmagasinet(?) för att kolla läget där. Gick in och frågade: "Är det bara julbord här ikväll?" och fick till svar: "Nej nej!.. men vi serverar ingen vanlig mat"  Eh okeeej, haha.
Vi drog istället ett säkert kort; O´Learys. Deras mat är ju guld värd alltså.




Under vår middag kom vi fram till att Matilda hade varit och tittat flera gånger på den lägenheten vi bor i, och att det var hon som var "hon som inte bestämt sig ännu" när vi hade tittat på lägenheten och var intresserade och hoppades på att hon skulle tacka nej. Där ser man liksom :)

Det här blir en fullspäckad helg och jag är trött, så godnatt!
Återkommer

dagen innan fredag

Godkväll,
sitter hos mam och pap och pustar ut efter en runda i skogen. Det gick rätt tungt idag, jag mådde lite illa och kände mig inte på topp.. Jag kom ju runt, men det var inte mer än så:p Ska aldrig mer ladda upp med chilinötter!

Skriver ut lite skit här,.jag börjar inse att jag faktiskt borde önska mig en ny skrivare i juklapp, Krilles gamle är inte av det bästa slaget, och jag kan ju inte åka hit varje gång jag vill ha fina utskrifter.. eller?;)
Men jag vill bara önska mig roliga saker i julklapp, och en skrivare är ju inte speciellt upphetsande att få, men desto mer nödvändigt. Aja, we´ll see.

Blir tyvärr ingen skattjakt imorgon, jag som hade sett fram emot det. Julborden som förstör.. Men ska nog hitta på nåt med Lina o co i alla fall, blir säkert hur trevligt som helst!
På lördag öppnar ju Fabriken,. jag har gått och "oroat" mig över att de inte ska hinna bli klara med renoveringen för jag fick för mig att de skulle öppna i gamla Baltzar-restaurangen, och där är ju inte ens väggarna hela för tillfället.. men Erika upplyste mig om att det är i Bolagets lokaler,. tänkte väl att det inte riktigt gick ihop det där :)

Hepp, nu ska jag strax dra mig hemåt. Imorgon är det FREDAG, älskar fredagar!

äntligen..

..är den här dagen slut. Inte för att jag har gjort en massa jobbigt i skolan, har bara haft en datorövning och en föreläsning, ha. Men det var fem timmar emellan så det blev, kanske inte helt otippat, liite segt. Känns faktiskt som att jag har sovit mig igenom dagen.. Låg och blundade lite i bibblan när jag insåg att ögonen verkligen inte ville vara öppna för att se vad som stod i statistik-boken, och så låg jag och slumrade både på vägen till och från skolan,. och nästan på föreläsningen, haha inte klokt. Men jag fick gå upp på tok för tidigt imorse och somnade för sent inatt. Svårt att bli trött så tidigt så att man orkar gå upp halv sex när man är van vid att gå upp i alla fall 2½ timme senare.. Problem


Annars börjar det ju faktiskt närma sig helg.. Och den verkar bjuda på lite skattjakt, födelsedagskalas, fest och jobb, men vad vet jag ;)
Just ja, måste plugga lite också eftersom vi har tenta nästa fre. Har liksom inte fått ett hallelujah-moment i Statisik B än då plötsligt allt faller på plats, så det är på tiden att det kommer. Det börjar liksom dra ihop sig nu.

jul är kul!

Ojoj vad jag har handlat grejer idag. Pengarna har spridits ut överallt känns det som, men det blir ju lätt så när det börjar närma sig jul, födelsedagar och behov av påfyllning i kyl, frys och skafferi. Galet mycket som måste inhandlas helt enkelt.


Det är så mysigt att gå omkring i affärer bland allt julpynt och med julmusik i bakgrunden, och så är det snö ute och ljusslingor i träd och över gatorna i stan,. och så dricker man glögg och äter pepparkakor, och så börjar det snart bli dags att pynta lite hemma och baka en massa gott.. Julkänslor någon? ;)
Det är inte klokt vad jag längtar till den 18:e december nu. Det är nämligen dagen då jag får mitt efterlängtade JULLOV. Give it to me baby

sonntag

Statistiken går åt hell, sitter här och försöker räkna lite uppgifter som vi ska gå igenom på lektionen imorgon.. Så det blir helt enkelt att komma dit tidigt så att man får en plats i salen där den unge killen som är kanonbra på att förklara ska hålla lektion. Det brukar nämligen vara överfullt i den salen, och så slutar det med att några av dem som inte ska vara där måste offra sig och gå till den där värdelöse gubben i salen mitt emot och lära sig nada.

Det känns inte som jag gjort nåt alls i helgen, men jag har ju faktiskt hunnit med en hel del!
På fredagkvällen höll jag till hos Emelie i en väldigt julig miljö. Det blev lite Idol, Dirty Dancing, rödvin, tilltugg och massvis med prat och skratt såklart. Hur trevligt som helst
Sov hemma hos mam och pap den nattten, var hur längesen som helst ju. Men jag sov riktigt bra i min sköna säng i mitt gamla röda mysiga lilla rum :) Många adjektiv där känner jag..

Igår bjöd Krille hit Lisa på mat, haha,. Så vi tre hade en liten middag här på kvällen. Sen blev vi sega så det fick bli soffan resten av kvällen.

På förmiddagen idag tog jag en långpromenad, kände att det kunde bli nåt onyttigt på Ströget senare med Lisa och Hanna;) Och det blev det ju! Men det var mysigt. Har även bakat lite med Krille, vit daim blev det. Tyvärr lyckades vi bränna en del av den vita chokladen, så resultatet blev ju inte klockrent, men helt klart godkänt! En stark kandidat till vad som ska bakas till jul.
Framåt kvällskvisten betade jag av femman i Fålehagen också, lika bra.

Jag ska sluta äta så mycket onyttigt! När man rör på sig är det ju rätt lugnt men ändå, lite bättre kan jag bli. Jag säger absolut inte att jag ska sluta med godis och fikabröd för det är ju så förbaskat gott. Men om jag kunde minska en aning så vore det kanon, och så ska jag vara duktig med träningen. YES, så får det bli

hääälg

Och hur skönt är det inte med fredag då?! Inte för att jag har slitit ihjäl mig den här veckan men.. ändå, det sitter perfekt med lite helg nu känner jag.
Och den här fredagen har gått sinnessjukt fort, precis som alla andra fredagar då jag slutar tidigt. Sedan klockan ett har jag bara hunnit äta och städa. Fast idag har jag verkligen städat, och då menar jag verkligen städat. Ifall det råder några tveksamheter så kan jag uttrycka det som att jag har städat arslet av mig! Skurat, dammsugit, dammat, you name it så att säga. Ja det tog sin lilla tid, och då hade ändå Krille redan börjat när jag kom hem.

Lisa ringde idag, det är inte alltför ofta man pratar röst mot röst med henne eller hur man nu ska uttrycka det:) Skriver nästan bara på msn.. men imorgon kväll anländer hon till Motala, och då ska vi ses! Får se om det blir att hälsa på Hanna i Norrköping eller om vi blir kvar här. Nåt ska vi i alla fall hitta på, och Linus hänger såklart också på.

Men strax ska jag duscha och äta för att sedan åka till Emelie, som förövrigt har julpyntat en massa, och jag är inte förvånad:) Blir nog lite Idol-tittande. Får se om det blir katastrof den här veckan också då, som förra veckan när Robin åkte! Matilda var nära på att börja tjuta,haha. Men det var faktiskt riktigt kasst.

Blev visst inget jobb den här helgen, men det känns rätt gött faktiskt. Fast jag hade ju inte tackat nej om han behövde folk. Men den här helgen ska jag göra precis vad jag känner för, underbart!

90210

Jag som är så okunnig fick ju en adress av en vänlig själ så att jag kunde bygga om lite här. Och sen sa Krille "Amen det här kan ju jag!" och började greja direkt. Så det enda jag har gjort är i stort sätt att säga "nej, det där var fult" och "ja det där var fint". Men nu börjar min blogg faktiskt se lite trevligare ut!

Har börjat kolla på nya 90210. Självklart går det ju inte ens att jämföra med "riktiga" Beverly Hills som är så fantastiskt bra:) Så himla härlig serie, och jag har aldrig tröttnat när jag har tittat trots att det gick i rätt många år. Ska nog faktiskt ta och se om det snart, känns som att det är dags!
Det nya är ju inte ett dugg som det gamla, det råkar liksom bara vara några skådespelare som är med i båda. Annars är det helt annat, dock måste jag säga att det är rätt underhållande så jag måste faktiskt fortsätta kolla^^

                    

hej kom och hjälp mig

Min blogg ser ju pisstrist ut jämfört med alla andras. Men jag kan inte för mitt liv förstå hur man fixar med färger, flashiga texter och bilder. Hjälp mig någon..
Svar skickas till "Desperat tjej 20"

Årsbankett

Ja det blev en riktigt trevlig kväll igår. När vi kom dit stod folk och drack Moet i fina klänningar, frackar och kostymer, medan en tjej satt och spelade piano, och det var tända ljus överallt. Så fint så
Själva middagen var god och trevlig. Det var såklart trerätters, vin, kaffe, choklad till tjejerna, cigarr till killarna..och punsch (usch), och det bjöds på underhållning under tiden. Självklart sjöngs det även sånger med jämna mellanrum. Vi blev helt förvånade över hur bra alla sjöng, så brukar det inte låta:p
Sen var det lite prisutdelningar, bl.a. till den mest pedagogiske läraren och till det bästa kursupplägget. När de sa Birgits namn efter att läst upp motiveringen till den mest pedagogiska läraren, började jag och Hanna skratta, bara sådär. Det var liksom itne meningen, pinsamt ju:D Vi hade henne lite i mikroekonomin, och visst, hon var trevlig, men väldigt virrig. Så vi tyckte väl inte det var helt rätt person som fick priset, haha. Pris för bästa kursupplägg däremot, fick Thomas som vi också haft i mikron, Och det var däremot helt rätt, han förtjänade det verkligen .Och han hade skrivit ett mail som de läste upp, där han sa att så duktiga studenter hade han inte haft på ca 10 år, så vi få tvåor som var där tog åt oss;)
Hanna och jag testade även om valsstegen satt, men det går väl att diskutera..
För tredje gången såg jag ut som nedan:P och till höger har ni Hanna. Vi matchade i våra likadana klänningar, men i olika färger då.

 


Idag har jag faktiskt jobbat lite hos Miro, det var ett bra tag sen sist. Han är så skön ibland.. vi stängde en kvart tidigare, vilket händer rätt ofta, haha. Och när jag höll på att städa sa han nåt i stil med: "nu får du köra ordentligt!" och så satte han på hårdrock på kanonhög volym, så det gick som smort att städa idag:)

Nu blir det en slapp och skön söndagkväll,. sen är det måndag igen, men jag ska träffa Erika då så det blir trevligt!

lördag

Varje fredag tänker jag: "När jag kommer hem från skolan ska jag, förutom att städa, lägga mig och vila nån timme, för det hinner jag ju!"  Men nähedå, det kan jag ju glömma nu för tiden verkar det som:p Hinns aldrig med.
 Igår slutade jag kl. 10, men ändå hann jag inte vila en minut! Hängde istället med mami till Vadstena och kollade runt lite, köpte ett julpynt, härligt! Stannade även på en fika hos farmor.
Sen helt plötsligt var det kväll, och då gick jag bort till Lina och tog en pizza med henne. Därefter traskade vi bort till Matilda, där det var lite tjejer som jag inte kände. Men det var en trevlig kväll!


Kattis är lite smårolig ibland. Häromdagen när jag körde lite med magtränaren hade jag ett glas vatten bredvid, och det blir hon såklart nyfiken på. Sen rätt som det är så sticker hon ner huvudet och börjar dricka som om hon inte druckit på en månad:)
En sak hon gör rätt ofta är att hoppa i väskor och påsar och sitter där och myser. Hon är så söt.



Nu ska jag faktiskt börja duscha och greja inför kvällen. Mami har varit här med klänningen, handskarna och hårgrejorna (hur jag nu ska göra med håret?!) så allt är liksom under kontroll.
Åh vad kul det ska bli med årsbankett :) klä upp sig, äta och dricka gott, umgås och dansa, det är fint det!

Fick ett gäng rosor igår av mami för att jag varit duktig och klarat tentan. Var ju tvungen att fota dem direkt ifall de skulle börja nicka, så man ser att de faktiskt har varit fina:]

full frys

Jag tycker man borde få en julklapp av sin hyresvärd! Då skulle jag önska mig en större frys, för vår är proppfull. Den går ju knappt att öppna, inte klokt.. och mat måste man ju ha, för hur kul är det att bara ha en falukorv i frysen? :P Nej här ska vi ha många matlagningsmöjligheter, haha

Nu väntar lite tvättstuga, plugg, fika, kanske en löprunda, lite mys framför tvn med Kattis (Krille är inte hemma..), och SEN är det ju helt plötsligt fredag. Då har jag bara en datorövning til kl.10 i skolan, sen tar jag helg. Den sitter fint
Imorgon kväll var det lite tal om mys med några härliga tjejer, hoppas det blir av. Men det ska vi nog kunna ordna:)

I made it

Jag klarade mikroekonomitentan, unbelievable!! Jag var helt inställd på att det skulle bli en omtenta, oh herregud vilken lättnad. Känner mig uppskattningsvis 100 kg lättare:P I år får jag jullov! Haha, förra året hade vi tenta första dagen efter jullovet, och den här gången skulle en omtenta i mikron ägt rum vid den tidpunkten. Så jag kan alltså med gott samvete vara helt ledig i jul, längtar som en tok!
Madde och jag fick höra av några i skolan idag att tentan var rättad, så vi gick direkt och hämtade ut den med våra hårt bultande hjärtan:) Var nästan lite skakis där, kan låta töntigt men eftersom det är en så pass stor och svår kurs så kändes det så himla jobbigt att behöva börja om från början. Det första jag sa när jag fick den var "Skämtar de eller?!". Strax därefter fick Madde sin, och hon började skrika som en galen tupp eller nåt, och tanten blev sur och sa åt henne att hon fick gå ut och skrika, haha. Man kan väl få avge ett litet glädjeskrik kan jag tycka. (Sen visade det sig att Madde hade fått tillbaka fel tenta, men det blev bra ändå, haha) Det var tydligen exakt hälften som klarade den, så det känns minst sagt bra att jag är en av dem!

På tal om jul och grejer så drog vi en glöggpremiär igår. Glögg är ju underbart gott! Man får så mysiga julkänslor när man dricker't :)
Har dock inte smakat 2008 års Blossaglögg

 

Imorgon är det redan torsdag vilket betyder att det är dagen före fredag vilket betyder att det snart är helg.
Känns väl inte helt fel kära ni?

måndag

Inte klokt så sund jag varit idag. Har ätit gröt, quinoa, kikärter, diverse grönsaker, frukt, och så var jag ute och sprang imorse. Tog ut mig riktigt ordentligt även fast det var längesen jag sprang en sån kort runda:P men jag visste redan innan att det skulle bli jobbigt eftersom det alltid gått tungt för mig att springa på morgonen. Att det blåste hur mycket som helst gjorde ju inte saken bättre. Ja den där jädra blåsten alltså, den tog sönder mitt paraply när jag gick till skolan förut.

Nu är det endast fem dagar kvar till Årsbanketten. Ska bli kul att dra på sig den gamla balklänningen igen. Lustigt att ingen av de andra tjejerna jag umgås lite med i skolan verkade så sugna, sånt här är ju hur kul som helst. Men tur att Hanna var villig, vi ska ha det så trevligt så :)
Här har ni mig på förra årets bankett: Lyckas på nåt sätt att få midjan att se attans smal ut.. så vill jag ha det på riktigt!

Farsans dag

Ja här sitter jag igen..

De här två dagarna har varit trevliga som attan med släkt, goda middagar, och så lite fest igår kväll med bl.a. Lina, Frida och Matilda. Blev Harrys en sväng vilket var rätt kul. Det var nåt liveband där som var hur sköna som helst, så där kunde man inte stå still inte! Sen blev det såklart en hel del vanlig dans så att säga.
Träffade Emelie Brandt vilket var väldigt roligt eftersom det var evigheter sedan sist. Vi har känt varandra sedan vi var, ja jag vet inte hur små, men små var vi :) Hon är rolig hon.

Var på kyrkogården för en stund sedan med mami och tände ett ljus, vi var visst en vecka sena (alla helgons dag) men det kvittar väl när man åker dit kan jag tycka. Fint att folk åker dit och lägger ner lite energi och tid på att fixa med fina små kreationer och ljuslyktor tycker jag. Man måste ju bry sig om sina nära och kära även när de inte finns i livet längre.

Jaha skola imorgon igen då. Känns lite tungt nu när det är så osäkert om man klarade mikrotentan. Att plugga två kurser parallellt känns så himla stressigt. Det vore så mycket skönare om man visste att man bara hade en kurs att koncentrera sig på. Snacka om att en tung börda skulle försvinna från mina axlar då!

Nu ska jag greja lite, ha en mysig söndagskväll

ledigt

Ja jädrar så trött man kan vara. Har hållit igång precis hela dagen så det kanske inte är så konstigt i och för sig.

Morgonen började kanonbra, Kattis åt nämligen för första gången på en vecka(!) Helt sjukt att en sån liten sak kan överleva så länge utan bränsle. Jag blev jätteglad och var ju såklart tvungen att väcka Krille för att berätta den stora nyheten:) Nu är hon verkligen på bättringsvägen den lilla skrutten.
Inhandlade även nya stövlar idag, med mamma och Ida som smakråd. Jag + val = beslutsångest.. så det tar sin lilla tid, det har folk i min omgivning fått acceptera helt enkelt.

Hade en trevlig kväll i Emelies nya lägenhet igår kväll med henne, Ida, fruktsallad och choklad i ugn med glass till, lite film, mycket prat och en skvätt dooleys. Tror jag fick med allt där faktiskt

Bestämde att vi skulle festa till det lite ikväll men Emelie var jättebakis efter en kväll med många öl igår, och Ida och jag bestämde oss för att ta en lugn kväll hemma hos mig.

Underbart med en helt ledig helg!

redan

Men oj, redan torsdag. Inte klokt ju, men skönt!
I måndags började en ny kurs, Statistik B. Igår morse klantade sig bussen och kom iväg nästan en kvart för sent, så jag fick springa i mina klackar från Gamla Linköping till universitetet för att inte bli mer än 5-10 min sen. Men ändå, surt. Man vill ju hänga med på första lektionen när vi ska gå igenom uppgifter och greja. Aja, det ordnade sig i alla fall.
Nu skulle jag egentligen vara i skolan och ha räknestuga, men jag gjorde de uppgifterna igår. Inte likt mig;) Så idag behöver jag endast läsa lite i boken här hemma.

Just det, Kattis blev inte bättre sen, så vi bestämde oss för att åka till veterinären för några dagar sedan. Veterinären tog tempen, kollade lite annat, och gav henne två sprutor. Hon hade lite feber och så trodde han att det kunde vara nåt med magen och tarmarna, så vi fick recept på lite medicin för det.
Såhär gulligt stod det på förpackningen:)



Ida skulle visst komma hem igår och vara hemma hela helgen, så henne ska man nog se till att hinna träffa nån dag. Förhoppningsvis får man träffa Emelie också kanske?
Annars vet jag inte vad som händer, imorn var det lite snack om att träffa "linköpingsfolket", får se om det blir nåt av det.
Sen i helgen är det ju Fars dag, och då blir det middagar och grejer, trevligt.

Igår kväll var jag ute och sprang föresten. Det var ungefär en vecka sedan sist, vilket har känts som en evighet med tanke på att jag på senaste tiden har sprungit ofta. Men sen blev jag förkyld.. Men igår tänkte jag ge mig på't igen alltså. Tänkte ta det lite lugnt, men det gick rätt bra så det blev en längre runda än jag brukar springa när jag springer på gatorna häromkring. Löpning är en så himla bra träningsform! Det är friskt, jobbigt och det känns verkligen att kroppen jobbar..och så är det så skönt efteråt. Så känns det kanske i de flesta träningsformerna, men ändå, löpning är bäst för mig i alla fall :)

Jaja, vi hörs!

Bond

Ikväll var vi på bio och såg nya Bondfilmen, Quantum of Solace. På eftermiddagen laddade jag upp med att se Casino Royale här hemma med Krille, Alex och Martin, eftersom den senaste skulle bygga lite på den. Var tvungna att fräscha upp minnet lite så att säga
Den nya var rätt bra tyckte jag, alltid kul att se Bond på bio. Det har blivit lite av en tradition. Jag tycker det är lite svårt att hänga med helt i handlingen bara:) Men man fattar i stora drag, och så är det ju underhållande att se, så det ordnar sig ändå. Dock brukar det vara lite för mycket action för min smak, med allt pangande och jagande. Och Bond är ju för fasen odödlig. Killen får inte ens en stukad fot när han ramlar 30 meter från en byggnad liksom, men det är väl så det ska vara antar jag.




Jobbet igår kväll gick fint, förutom att det blev svinkallt då. I slutet satt jag med tre tröjor, vinterjacka och halsduk.
Det var en del som hade klätt ut sig faktiskt. Sånt är kul tycker jag, men för att det ska vara klockrent så ska ju alla vara utklädda såklart! Det borde anordnas såna "renodlade maskerader" så att ingen kommer undan med att vara vanlig liksom. Det var några som frågade mig: "ser du vilka vi föreställer?" "Eh, naaaae.." fick bli mitt svar, jag kunde ju inte ljuga liksom. Sen när de sa vilka de hade klätt ut sig till fick jag låtsas att jag tyckte de liknade den personen, utan att ens veta vem det var, haha.
Efter att ha räknat lite pengar och hjälpt till i garderoben var det äntligen dags att gå hem. Då gick ju alla hem från Harrys och Hugo också, så jag träffade på en hel del kända ansikten vid Peckas :) Trevligt.

Alla helgons dag

Ja jag vet inte vad jag ska säga om gårdagens tenta gott folk.. blir en omtenta på den kanske? Jag skrev ganska mycket, men det blev nog liksom inte tillräckligt med poäng. . Fy, nu pratar vi inte mer om det

Så himla härligt med helg. Hade en jätteskön kväll igår, och idag har jag strosat runt på stan och grejat lite,. ska nog kila hem till mina föräldrar en sväng snart och måla färdigt en hylla och ta en fika, och ikväll blir det till att jobba lite. Antagligen blir det inte alltför mycket folk, vilket blir skönt i så fall. Bra gjort av Fredrik och locka folk till Hugo istället;) Nej nu ska jag inte vara sån, blir tråkigt om det inte är nåt folk ju. Men jobbigt när det är sådär överdrivet mycket, som förra lördagen.
Imorgon får jag helt enkelt se vad jag känner för att hitta på,. Underbart att slippa tänka på plugg i alla fall!

Jag kommer hela tiden på mig själv med att stressa och planera och greja, fast jag inte behöver. Jag måste ta det lugnt när jag väl kan. Annars slutar det väl med att jag bränner ut mig totalt, och det vore ju inte så bra:P Planering är ju alltid bra, men det får inte gå till överdrift. Krille blev trött av att höra mig planera min lediga dag förut, och jag förstår honom:)

Oh just det, pratade lite med Andrea igår, över msn. Hon befann sig i Peru och verkade ha det hur bra som helst. Det var kul att få höra av henne. Saknar redan den kvinnan

Kattis är sjuk,.den lilla stackarn. Hon måste bli frisk nu! Annars får vi ringa veterinären och kolla..

Nej nu slutar jag babbla här, ha en kul kväll och spöka ut er ordentligt vetja!
/Elin

RSS 2.0