Nyårsafton

Ja då var det snart dags att fira ett nytt år igen då!
Jag väntade mig kaos på systemet förut,men det var ju löjligt lite folk för att vara nyårsafton. Däremot var det ju såklart urplockat. Slut på både Heineken och Staropramen, katastrof.

Igår hade vi verkligen inget shopping-flyt i Linkan..men till slut hittade jag mig en klänning och ett par strumpisar att slänga på mig ikväll. Slutet gott, allting gott.

Hoppas ni får en underbar start på det nya året


dan före dan före nyårsafton

TV1000-kanalerna känns rätt värdelösa att ha, fram tills igår kväll då denna film gick:

Bra och sådär lurig som skräckisar/thrillers ska vara enligt mig. Satt på helspänn filmen igenom..
Såg nyss att det var en tvåa på g, måste nog ta mig en titt på den sen.

Det är rätt deprimerande att tänka på skolan nu när man har lov. Längtar verkligen inte dit.. Jag har det hur bra som helst med ledighet:P Ska passa på att njuta ordentligt nu.

Idag har vi gjort en insats för huset och tagit tag i det där med att skriva en ny fin lapp om vilka som bor här o.s.v. Den förra var ju oacceptabelt ful med blandad dataskrivet och handskrivet och överstruket och gud vet vad..
Fick en kanon-skrivare i julklapp med scanner och kopiator, trådlös och hela köret föresten,. ska scanna in lite gamla kort och skriva ut lite på fotopapper och sånt där skoj tänkte jag.

Nyårsaftonen närmar sig, och jag har ingen klänning än:O Därför ska mam och jag dra en repa på Ikano imorgon,.hoppas man hittar nån trasa;) 
Nyårsafton kommer nog bli bra,. man ska inte hålla på och planera ihjäl sig och ha skyhöga förväntningar, då kan det bli skit. Trerätters, härliga människor, champagne och musik,.svårare än så behöver det inte vara!

Annandagsbal

Ja i fredags var det ju dags för annandagsbal som det så fint heter. När jag fick syn på den gigantiska garderoben de hade fixat så var jag mer än glad över att jag tackat nej till att jobba!
I vilket fall som helst så var det en helkul kväll. Hade bjudit hem lite tjejer hit innan, och sen rätt som det var så damp det in ett gäng killar som Krille hade dragit med sig, så det var kul! Träffade mycket känt folk ute, både de som man inte sett på länge och de som det inte var fullt så längesen man träffade.
Kvällen i bilder (förfest, färd, Harran, avslut på Med Eller Utan)
 
Ni vet var ni hittar resten av bilderna:)

Efterfäljande dag var seg,. låg i soffan med Krille, Alex och Tobbe, usch så slappt:p
På kvällen gick jag till O'Learan för att käka lite med Lisa, Marie, Ida och Hanna. Gott var det, som vanligt. Nu är Lisa tillbaka i Norge igen, man hinner inte se mycket av henne förrän hon åker igen..

Snart är det nyårsafton, inte klokt vad dessa dagar har gått fort!

Juletider

Ursäkta min långa frånvaro,. men det är ju juletider
Senaste tiden har varit hur bra som helst. Hade en mysig tjuvstart på julen kvällen innan julafton då jag, Krille och Kattis hade lite mys och julklappsutdelning här hemma. På bilden ser ni vår lilla julgran med några paket och en katt under :)

Sen var det middag. Kattis var julfin:


Sen var det ju dags för den riktiga julaftonen som var lika mysig som vanligt. Det kom en tomte hem till mamma och pappa, precis som alla andra år:P Mycket god mat, fina klappar, trevligt umgänge, kalle, svensson och allt sånt, precis som vanligt, och precis som det ska vara.

städhjälp

Jag hade avsatt en del av eftermiddagen till att städa, och så kommer Krille och säger att Martin och Alex ska komma då,. blev lite sur där, jag kan ju inte springa omkring med dammsugaren och allt i högsta hugg när de är där, så jag tyckte att de kunde komma senare,. men sen när jag kom hem från mamma och pappa så möttes jag av en dammsugande Martin och en diskande Alex, haha det var en rolig syn :) 

lördagkväll

Jag har ett stort i-landsproblem: jag har för många bullar och lussekatter i frysen. Måste nog ha minst en bjudning per dag tror jag så att de är slut till nästa jul.. Kom på bullkalas!

Annars så ser jag fram emot den första riktiga dagen på mitt jullov imorgon, har nämligen jobbat de första två.

Det blev föresten en mysig kväll igår, och det var oväntat men mycket trevligt att Elan visade sig efter några månaders frånvaro sådär;P Det blev bestämt att vi ska ut på annandagen, och som ett brev på posten ringde Linus och behövde veta om jag kunde jobba då, men jag fick ledigt för jag ville hellre gå ut än att jobba då kände jag;) Så då var det problemet ur världen, kanon.

Nu sitter Kattis nästan på mitt huvud.. Ska busa lite med henne, vi ses!


jag önskar mig tid i julklapp

jaha då var klockan snart elva och jag är fortfarande inte klar med alla bestyr.. Det är mycket nu.
Jag känner att Platå blir lidande för det idag. Hade säkert varit hur kul som helst men tiden fanns liksom inte, även om orken infann sig till slut. Det är inte alltid de går hand i hand de där två:p

Och hur kul är det att ha halvt sönder sängen när ingen man finns här hemma och kan laga den?! Fram till lördag får jag sova i en halv säng då. Fråga mig inte hur jag lyckas .  .

Här vare jullov

Hallå i stugan.

Sedan sist jag satt här och skrev en massa intressant så har jag julshoppat flera gånger om, julpyntat och grejat, firat tvåårsdag med älskling, samt fått jullov. Det ni.
Som sagt, det har blivit en hel del shopping.. Jag och Madde var t.ex. i Ikano-huset igår och hängde på låset. Vi fick en hel del uträttat på de 7 timmarna vi var där,. ja det vore väl fan annars;) En hel vecka före julafton så är jag näästan helt klar med klapparna. Nytt rekord?

Men hur skönt är det inte att vi har jullov nu då? Och som pricken över i:t så kom tentaresultatet för Statisik B idag, ett stort fett G blev det;) härligt det.

Vad mycket roligare det blir att shoppa när butiksbiträdena är trevliga. Jag hade kollat in en jättesöt kjol som jag tänkte slå till på idag. Hon i butiken var kanon, där kan man verkligen säga att det var rätt person på rätt plats. Vi blev ju nästan polare där;) Gick därifrån med ett leende på läpparna och en kjol rikare (och några hundringar fattigare men vad gjorde det?)

Ska väl jobba litegrann på lovet, men det ska inte vara mycket det.. Miro försökte få mig att jobba till kl.20 imorgon kväll men där var jag stark och fick ner tiden till 17.30! Ska ju träffa Hanna och Ida som äntligen kommer hem från sina pluggställen, och samtidigt dessutom. Så de ska jag definitivt träffa imorgon kväll.

Annars så var det alltför längesen man såg Emelie. Stackarn har ju gått och fått vattenkoppor, vilken osis..
Hon kanske mår lite bättre av att se den här bilden från när vi var på Kolmården och hade hur skoj som helst. Jag blir ialla fall glad av den här bilden:)

vi är på gång

Inte klokt så ärlig man kan vara ibland. Idag gick jag och lämnade tillbaka ett julkort eftersom jag upptäckte igår att jag fick med mig ett för mycket hem. Hon i affären fnissade lite, sa att jag var gullig och tackade för ärligheten. Rätt ska vara rätt ju! Även om det handlar om tre kronor:)

Nu är jag med i matchen känner jag. Har nämligen kommit igång ordentligt med julklappsinhandlingen. Nu har jag bara några kvar,. sen ska jag hitta en julaftons-outfit till mig själv, fixa den "riktiga" julpyntningen och baka lite julgodis. Sen kan jag inte bli mer redo för jul!

Nähe, om man skulle försöka sig på att sova lite då. Ska upp läskigt tidigt imorgon! Men jag ska egentligen inte klaga, för det är bara imorgon och torsdag kvar. Härligt var ordet.

Godnattsi

Lussecia

Synd att det inte är lördag imorgon (nu) kan jag tycka.. Det känns nämligen som det då jag jobbade en sväng igår kväll och på eftermiddagen idag. Så det är först nu ikväll som jag fått känna av min helg så att säga.
 

Har sett nåt så himla gulligt som jag vill ha, nämligen en telefonlur som man kopplar till mobilen:

Det kanske inte känns sådär våldsamt nödvändigt, och inte supersmidigt heller för den delen att dra fram en stor lur när det ringer i mobilen,. men tänk att gå omkring och prata i en gammal hederlig telefonlur på stan sådär :) sweet!


Imorgon blir det julshopping! Ska bli mysigt att strosa omkring lite och inte ha nån tid att passa (förutom den tid då stan stänger).
Jag har faktiskt kommit på mig själv att vara avundsjuk på folk som går omkring på stan och shoppar när jag cyklar eller halvspringer genom stan för att jag ska till skolan. Då tänker jag: "åh jag skulle också vilja ha tid med sånt där.." Nu låter det som om jag är löjligt upptagen och stressad.. men det är jag också;) Nej men nu börjar det väl äntligen lugna ner sig, det har varit lite för intensivt nu en period känner jag. Så nu blir det att ta tag i det där svåra som helst ska betas av innan julafton, alltså julklapparna.

sådärja

Vissa har tydligen stora svårigheter med att betala ut lönen i tid,. hur lång tid har det gått nu, över två veckor? Och det är inte första gången det är försenat helller . Byt löneansvarig, gå i konkurs eller vad som nu är problemet. Snart får jag väl ta tag i det här, men jag gillar liksom inte att ringa såna samtal, och ska inte behöva det heller för den delen. Men vad ska man göra? Jag jobbar ju inte gratis, det ska de har klart för sig
Aja, det som är positivt med såna förseningar är ju att man får pengar utspritt över månaden, alltså pengar oftare;P

Annars flyter det mesta på. Julstämningen är helt klart på topp. Har äntligen hunnit bakat pepparkakor och lussisar, tagit fram julskivorna och börjat lyssna, och som pricken över i:t så snöar det en del ute just nu :)

En annan bra grej är att Madde, Anders och jag klarade vårt projekt! Hur skönt som helst. Det gjorde vi bra;)

Endast en vecka till jullov, underbart!
Men fram tills dess kanske man skulle vara lite effektiv? Ha det fint människor

kraballen

Idag är det pappas dag, så det har varit kalajs på kvällen. Rätt bra uppslutning faktiskt, och trevligt och gott!

Påbörjade även kursen Finansiell styrning idag i skolan, får se vad det kan bli av det. Började inte förrän kl.12 men jag var i skolan redan vid åtta, ujuj. Vi gjorde nämligen klart vårt statistik-projekt lite smidigt sådär. Vi kände inte riktigt att vi ville sitta längre än till halv sju i lördags:P det var ju som sagt lördag och så fest på kvällen. Aja, får se om det blir någon komplettering eller ej på det där projektet då..

..Fest var det ja. Det var skojigt som vanligt att förfesta med tjejerna hos Madde. Svängde även förbi vår gamla klasskompis Susanne som fyllde år och då hade en liten tillställning.
Sedan bar det av till Konsert&Kongress där det var på tok för mycket folk enligt mig:P 2000 biljetter hade tydligen släppts och sålts, men endast 900 pers fick plats där vid scenen där Timbuktu och Damn spelade. Vi kom inte ens in där. Efter nån halvtimmas trängsel bland folk som tryckte på bakifrån, framifrån och från sidan, samt ett par vakter som stod och vrålade: "Backa för heelveetee!" insåg vi att det var lönlöst att försöka komma in och se banden, så vi gav upp och gick till ett av dansgolven och körde lite.



1. Hanna, Maria, Carro. Liggande: Vickan :). 2. Susanne, Maria och Carro.
3. Snyggingen själv. 4. Fuullt. 

tjött

ooooooooooooj vad trött jag är, både i benen och i huvudet. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag haft tenta i 4 timmar och sen jobbat i 5 timmar idag.
Jag var skapligt seg när jag kom hem från Linkan, sådär slut som man brukar vara efter en tenta,. så det kändes sådär att det var jobb-dags några timmar senare. Men när jag väl kom dit så gick det ju bra! Rätt kul att jobba med julborden faktiskt. Jenny och jag var lite lost där eftersom vi var nybörjare, men nästa fredag går det nog bättre för nu är vi ju liksom varma i kläderna:) Har aldrig sett så mycket personal på Harran förut, alla bara sprang omkring och svor, skojade och bara var i sina egna små världar:P


Tror det var igår morse det såg ut såhär utanför fönstret:

Rätt trevligt tyckte jag! Och ännu mer snö var det uppe i Brinken-trakterna. Och ute på landet när jag fick åka land och rike runt för att komma till Linköping, p.g.a. att en långtradare låg över hela vägen mellan Motala och Bbg. Där var det liksom värsta vinterlandskapet. Mys.


Imorgon blir det såklart detta:


..men innan dess, närmare bestämt på eftermiddagen, ska jag, Madde och Anders försöka fixa klart vårt projekt. Så man kan alltså säga att det blir 6 dagar skola och 2 dagar jobb för mig denna vecka. Illa! Meen jag tänker hela tiden på att jag snart får lite ledigt, så det gör att jag överlever:)
Men kvällen imorgon ser jag fram emot!

Godnattkram

crazy

Hej. Detta är ju inte riktigt klokt känner jag. Var i skolan 8 imorse för att fixa med projektet med Madde och Anders. Sen gick vi på en lektion och därefter var det lunch och sen plugg tills klockan var över 18! Men det behövdes verkligen och jag och Madde var ett bra team:)
Imorgon får jag sova ända till halv åtta, det är en riktig sovmorgon för mig numera:P
Hahaha just nu har jag verkligen inget annat än skola att berätta om,. Känner mig rätt stressad för tillfället, och jag minns faktiskt t.ex. inte sist jag sov tills jag vaknade, alltså inte satte mobilen på väckning
Näe, snart blir det ändring på detta!

Just det, jag fick en bibel idag. Eller det var en som stod och delade ut något som såg ut som almanackor, så jag frågade vad det var. Vid närmare betraktelse så såg jag att det stod "Nya Testamentet", och då hade jag inte mage att inte ta emot den, god som jag är:)  Och jag har faktiskt öppnat den! Läste några goda ord för Madde förut,.vet dock inte om det uppskattades


snart så

Imorse när jag var på väg till datasalarna nere i E-huset blöt, trött och stressad hörde jag helt plötsligt att det spelades julmusik i högtalarna utanför Kårallen. Då blev allt genast mycket lättare och jag insåg att det faktiskt inte är långt kvar till jullovet!


Fabriken och biljettsläpp

Hej hopp.
Om jag skulle göra en kort utvärdering av det nya stället Fabriken som öppnade i lördags här i stan, så tyckte jag det var bra. De hade ju inte gjort om nåt eller så, så de kanske inte skulle ha överdrivit så mycket i sin marknadsföring..eller det var en liten del jag inte kände igen, men den var säkert inte ny för jag har bara varit på Bolaget en gång i hela mitt liv tror jag.. men gud så mycket folk det var! Blev lite chockad där när vi möttes av världens kö när vi skulle gå in. Det blev en liten nostalgitripp för min del, både i kön och därinne. Det kändes som att det var Nivå all over again.: ) För övrigt så har jag ett fysiskt minne från Nivå 2005, nämligen ett ärr på smalbenet..Those where the days liksom. Och på tal om nostalgitripp, vissa människor var lika omogna nu som då. Folk trängde sig före i kön, tryckte på framåt (som att det skulle gå snabbare då?), daskade oss i rumpan på dansgolvet, och var allmänt jobbiga. så att vissa var det väldigt låg nivå på.
Men ja, det var en trevlig kväll. Lite förfest hos Matilda:



Igår kväll drog jag och Vickan in till Madde i Linköping och sov där för att gå upp alldeles för tidigt imorse och åka till HU och köa för att få biljett till Luciakraballen som äger rum på lördag. Planen var att vara på plats 06.00, vi anlände dock 06.30, men det var inga problem. Vi fick våra biljetter strax efter 8, och nöjda men trötta åkte vi därifrån. 300 biljetter sålde de på HU, undrar då hur många de sålde på "vårt" universitet, med tanke på att det är en aaaning större.. Förra året hade folk kommit dit halv fem på morgonen och inte fått biljett (biljettsläppet är 8) Hög efterfrågan med andra ord. Men det ska bli riktigt kul på lördag: 10 barer, 3 dansgolv, två band (Timbuktu och Damn), och självklart en jävla massa folk i snygga overaller :D
I alla fall.. Tillbaka hos Madde imorse igen så satte vi på en film och fikade lite innan vi slocknade i ett par timmar. Sen stack Vickan, och jag och Madde sov vidare:P Blev inget tentaplugg idag, skit. Men det var skönt att sova! Sen kl. 15-17 var det datorövning.
NU måste jag plugga

RSS 2.0