Vinter

Ja ikväll åskade det sades det, och jag var lyckligt ovetandes. Men ärligt talat, kan det verkligen åska såhär sent på året?
Senare när jag tittade ut så snöade det. Vad sjukt med snö, tänkte jag först. Men sen kom jag på att det faktiskt nästan är november, så så sjukt var det inte:) Men man blir alltid lite chockad när man ser de första snöflingorna trilla ner tycker jag.

Idag har tvättstuga stått på schemat. I nästan 15 timmar har vi sprungit upp och ner för trapporna med jämna mellanrum
..och i ungefär lika många timmar har jag suttit och kollat igenom föreläsningsunderlag, uppgifter, och skrivit med minimal text på hjälplappen,. eller nu ska vi inte ta i så vi spricker, men ganska många timmar har jag ägnat åt det där idag,.för imorn är det nämligen dags. Så nu är det så dags att kasta in handduken:p Det finns helt enkelt ingen återvändo. Halv sex imorgon bitti ringer mobilen, och sen är det fem timmar i tentasalen som gäller. Huh, börjar bli lite nervös nu!

det närmar sig med stormsteg

Igår kväll träffade jag först pappa och sen Jacob i löpspåret. Börjar bli lite småroligt sådär.. Om jag vill träffa min familj så är det bara att ge sig ut i Fålehagen helt enkelt:)
Idag blir det nog ingen runda,. fick bli en promenix förut. Krille och jag tog med oss Kattis, men hon ville mest leka i trädgården så vi fick gå utan henne sen, inte helt oväntat kanske..

Träffade Emelie och Ida i måndags. Emelie håller på och flyttar så när vi kom så blev vi påpackade ett par lådor och fick gå de hela 100 metrarna till det nya stället:). Hon kommer få det jättebra där när hon fått ordning och så!

Idag har det blivit väldigt mycket plugg. Jag förväntar mig inte att jag ska klara tentan på fredag, men man måste ju ändå försöka så gott man kan. Samhällsekonomiska lönsamhetskalkyler, marknadsimperfektioner, paretooptimalitet, en massa kurvor hit och dit.. jag skulle kunna tråka ut er med att fortsätta men väljer att inte göra det=) Det jag vill komma till är att det är fruktansvärt mycket man ska kunna, och riktigt svårt. Vore så jobbigt med omtenta för då har Statistik B börjat och då blir det att plugga två grejer samtidigt,. men risken är mycket stor att det blir så.

Inte långt kvar till helg nu, och då ska jag INTE plugga! Ska vila upp mig, träffa folk, jobba en sväng och ha det braa.. Härligt

det var fest

Erika och jag hade en trevlig shoppingrunda igår eftermiddag, och så fikade vi på Fräcka Fröken. Fikat var dyrt och absolut inte något utöver det vanliga. Kan dock tänka mig att salladerna och mackorna är fina där

Kvällen blev en riktig reunion. Det var lite födelsedagsfest hos Ida, en rätt sen sådan, men bättre sent än aldirg! Linus, Karin, Emelie, Marie och Hanna befann sig där. Flera av dem hade jag inte träffat på jag vet inte hur länge, så det var trevligt. Och Ida bjöd på välkomstdrink och efterrätt, smaskens.
Senare drog vi till Harrys, vet dock inte varför:P men vi tog oss ett glas där och gick sedan ner till Hugo där vi dansade hejvilt. Krille m.fl. var också där så det var kul.
Bjuder väl på några bilder på oss som var hos Ida då, från vänster: Ida, Karin, Emelie, Linus, jag , Hanna och Marie.


och från Hugan. Puss i röken på dansgolvet, och så jag och Alex:


fixigt och hurtigt

Har varit med mami hela dagen. Vi har putsat fönster och varit runt överallt och köpt en massa saker, och så fikat och lunchat såklart! Det är så kul att inhandla nytt och göra det fint hemma:)

Haha, så himla typat då. För en vecka sen när jag sprang i skogen träffade jag mamma i spåret. I tisdags mötte jag pappa, och idag mötte jag först mamma och sen pappa när jag sprang. Man kan ju nästan tro att vi är hurtiga familjen liksom!


jul är kul

Tjenah.
Jag blev förpassad hit till sovrummet förut för att kunna se klart på Bonde söker fru, Krille och hans pappa skulle nämligen kolla på när Liverpool spelar.
Nu ska jag plugga det sista för idag tänkte jag. Imorgon bitti kommer mami hit och då ska vi fixa lite här i lägenheten. Blir nog bra det. Slipper åka till skolan imorn, ritkigt skönt.. Men vi har tenta nästa fredag och jag börjar få panik. Den här kursen är helt galet stor.
På fredag ska jag träffa Erikis, det blir trevligt det! Kvällen ska också gå i trevlighetens tecken. Jag ska nämligen till Ida och fira henne i efterskott. Emelie och Hanna dyker också upp, blir kul att träffa dem igen!

Jag är så sugen på att shoppa. Först kollade jag runt på kläder och skor och blev sugen på att handla lite, men sen halkade jag in på julsaker och blev ännu mer sugen på det. Det är nog Emelie som har smittat mig, hon är den största julpynterskan av alla! Men i år blir det ju extra kul för mig eftersom jag har ett eget hem att pynta. Det finns så mycket fint. "Men det är lååång tid kvar!" säger alla,. men icke! Endast två månader ju, och det gäller att vara väl förberedd minsann:]


Gokväll

Här sitter jag i soffan med den stora feta datorn i knät,. den som Krille bytte bort mot den vita, fina, smidiga minidatorn för ett tag sedan (Hur kunde han?!)...

Jag har faktiskt utökat min kompetens inom köksvärlden den här helgen. Jag har bakat min första äppelpaj, och jag har även gjort chili con carne för första gången. Inte för att det var sådär otroligt avancerat men ändå, det KAN gå fel men jag lyckades rätt bra om jag får säga det själv. Det tyckte Krille också,. eller han vågar väl inte säga annat, för då får han spöö. Näedå

Det är många av mina vänner som har flyttat härifrån för att jobba eller plugga, och vissa har stuckit längre bort än andra. En del är faktiskt bara några mil bort, och det är ju bra för då får man se dem relativt ofta,. eller Hanna har jag nog inte sett på två månader men ändå:P
Konstigt nog har jag rätt många vänner kvar här hemma ändå;) 
Jag trivs väldigt bra här i Motala faktiskt, har inte alls bråttom iväg. Jag kommer hinna med att sticka iväg på olika saker senare, jag är ju ung:) Just nu känner jag inget behov av att lämna staden. Jag har vänner, lägenhet, sambo, släkt, skola (inte långt bort) här som jag trivs väldigt bra med.
Vet inte vad jag ville säga med det här mer än att hoppas de som stuckit iväg har det bra, och jag är glad att jag har många kvar här hemma, och jag är nöjd med livet helt enkelt !
Ser fram emot att umgås mycket med Emelie igen,. Har ju knappt blivit nåt på senare tid på grund av vissa saker. Men nu så! Vi hade så kul ihop på den gamla goda tiden.

Vill dock lämna staden för en sak, och det är semester. Det vore underbart att dra iväg i en vecka till varmare breddgrader och bara ta det lugnt, göra vad man känner för och känna att man är ledig. Men snart är det jul, vilket är hur mysigt som helst. Sen är det inte så jättelångt kvar till våren, och den är ju kanon,. Sen i sommar SKA jag iväg!

bla

Godmiddag(?) Strax är det nämligen dags för mig att börja laga mat, känns lite sådär men jag är rutinerad! Börjar kl.13 så för att hinna äta och ta mig till Linkan så måste jag äta lunch redan vid elva. Men aja, värre saker har väl förekommit känns det som.

Dammiddagen i fredags var kanontrevlig. Det var en hel del som hade gått in för temat, jag var dock civilklädd. Många roliga uppträdanden av lättklädda pojkar blev det såklart, och en hel del sånger, tävlingar, god mat och vin. Militär-servitörerna klarade sig bra tyckte jag. Måste kännas bra att alla tjejer sliter av dem kläderna, fast kanske lite jobbigt i längden;P De hade eltejp runt kalsongerna så att ingen skulle lyckas dra av dem
Maten hann man som vanligt knappt njuta av då det hände grejer hela tiden, men man hann få i sig det på nåt vänster ändå.
Efter middagen blev det lite segt. Alla drog iväg på mellanfest och det skulle vi med egentligen, men vi var förnuftiga nog att inse att vi skulle komma tillbaka på tok för sent om vi stack iväg. Så det blev en sväng på Ågatan och sen tillbaka till Konsert&Kongress igen för att dansa i ett par timmar innan det äntligen var dags att dra sig hem, jag var så himla trött..

Först var servitörerna väl påklädda, sen slet Madde av vår servitör hängslena, och sen fortsatte det bara. Bilden till höger är från ett uppträdanade av vilka det nu var:P Man fick tydligen inte lägga upp bilderna på facebook, och jag är ju snäll nog att inte visa deras ansikten så : )



allmänintresse

Hallå igen, tänkte skriva ett offentligt meddelande här om att vår hemtelefon nu är ikopplad igen.
Så den som känner för att ringa hem till oss är hjärtligt välkommen! Hör av dig om du inte har numret och är sugen på att få det.


Regn och fest

Godagens.
Vädret är verkligen emot mig nu. Igår bestämde jag mig för att springa i Fålehagen vilket jag alltid gjorde när jag bodde hemma, så det var ju ett tag sedan nu. Och självklart började det regna när jag skulle cykla upp till mina föräldrar först. Och jag tycker det känns så lurigt att springa i skogen när det är blött och höst, för löven på marken är ju så hala:P Så det blev inget.
Tänkte göra ett nytt försök idag, men vad händer? Jo nyss började det ösregna! Riktigt surt. Men jag tänker faktiskt ta risken att slå halvt ihjäl mig på de där blöta löven, för jag kan ju inte bara sitta inne och bli tjock, haha. Nej men det ska bli spännande att se hur jobbig min gamla runda känns nu när jag är van vid andra rundor och sådär.

Imorgon blir det detta:



Det ska bli kul och underhållande..och gott:) Ska dock inte närvara på fördrinken, den känns lite väl tidig och så måste man ta sig därifrån till Konsert & Kongress sen. Så jag får helt enkelt ha min egna lilla fördrink här hemma. Krille kanske kan ställa upp;)
Kul med lite uppklätt, det har varit alldeles för mycket overall annars, och det känner man sig inte alltför het i kanske..

Nej va?

Men blaah, lyckades helt glömma bort att vi har "skolfoto" imorgon. Låter lite lågstadie kanske men det är väl gulligt?:) Men det är faktiskt så att det finns en ELIN-foto-katalog; alltså en skolkatalog med enbart ekonomer, och det är tydligen meningen att jag ska fastna där i år också,. eller? Men jag har ju faktikst hunnit planera att åka hem direkt efter föreläsningen och därför inte lagat nån mat, och längtat efter att få komma hem tidigt och fixa och dona, och åka och handla .. och näe, jag känner mig inte alls i fotograferingsform helt enkelt:P Så vi får väl se hur det blir med den saken.

Annars behöver vi inte prata om skolan, vi kan bara konstatera att mikroekonomi är en hemsk kurs. Punkt slut.

Krille ringde igår och skulle berätta en grej: Polisen hade ringt honom och hade ett brev till honom, som de var tvungna att åka och lämna direkt hos honom i Borensberg där han befann sig för tillfället.. så det var en sån där delgivning, och Krille blev jätteskraj och trodde att han hade misstänkts för nåt allvarligt brott,. men sen visade det sig att det var fel människa de fått tag på! Brevet skulle till en som heter likadant fast är 10 år äldre än Krille :P Härligt jobbat av polisen liksom.

Jajemän

Här sitter jag i min balklänning, haha. Jag fick på mig den utan problem, HÄRLIGT! Vilken lättnad, nu kan jag andas ut;P

Andrea och årsbankett

Först och främst vill jag önska Andrea all lycka på sin stora resa. Ses när jag är 21 som sagt;) Nej men de kommer få det kanonkul där i världens alla hörn.. och ett halvår är ju inte så jäättemycket (?) Kommer sakna henne i vilket fall som helst. Men vi har en checklista att skriva till sommaren. Ser fram emot de aktiviteterna, haha.
I fredags demonstrerade hon sin backpacker-ryggsäck med en maassa finesser:]



Igår kväll fick jag lite smått panik. Fick veta att årsbanketten är om endast en månad. Så efter föreläsningen så måste jag åka hem till mam och pap och prova min balklänning. Tänk om jag inte kan ha den längre?! Det är ju trots allt snart ett år sedan jag hade den sist. FY vad sur jag kommer bli om den är för liten. Då blir det hårdbantning i en månad :P

hej hej hallå

Oj, det var visst 4 dagar sedan jag skrev, och det här är ju lite som en dagbok för mig. Dåligt

Blev ju inringd till Harran i onsdags, och det arbetspasset var jobbigt faktiskt.  Det var 16-årsgräns, och det var helt sjukt hur folk betedde sig! Jag blev verkligen förvånad över hur fulla 16-åringar kan hålla på. Var vi också sådana? Jag har verkligen svårt att tänka mig det! Det var nästan lite sorgligt faktiskt.

Annars då? Hade en väldigt trevlig fredagskväll i alla fall! Tog först en snabbfika med Ida som jag inte träffat på länge. Sedan var det lite avskedsfest hos Andrea. Hon hade varit så duktig och gjort snittar och en riktigt smaskig kaka, och så bjöds det på välkomstdrink och grejer. Mycket trevligt: ) Senare åkte vi till Hugo. Det dög, fast det var mycket roligare innan.
När jag sa hejdå till Andrea kändes det som att vi skulle ses jättesnart igen, har inte fattat att hon åker bort i ett helt halvår. Vill verkligen träffa kvinnan en gång till innan hon åker, men det kanske inte hinns med..

Här kommer Andrea stolt in med kakan, och Ida är glad:


Maria, Lina och Frida hade såklart hittat dit:



Igår jobbade jag i några timmar, var väl rätt segt där, som vanligt:P Men det går fint ändå, man slipper ju stressa för det mesta, haha.
Kvällen var mysig. Krille och jag kastade i oss lite McDonalds-mat (vilket var väldigt längesen) för att sedan åka in till Linköping och gå på bio. Det blev inte den filmen vi tänkte se, det var så kassa platser kvar på den. Istället såg vi Step Brothers, skapligt underhållande film:) Det blev rätt många skratt på den, även fast sådana komedier tenderar att bli lite för löjliga.

Jahap nu väntar en ny skolvecka då, och jag måste se till att vara ambitiös.. Lite trevligheter ska vi nog slänga in också så att jag överlever.
Ha det fint

Lillördag

..Ja, det är verkligen lillördag för många. Andrea o co (jag också från början) ska ut i Linköping, Krille o co ska ut i Linköping, och själv ska jag till Harrys här  i Motala eftersom det är Draget.. dock ska jag jobba där:P Limpan ringde nyligen och undrade om jag kunde hoppa in, de har tydligen räknat med mycket folk ikväll så de ville slänga in en extra, och inte kunde jag säga nej till det.

Kommer vara trött imorn, så det är tur att vi inte har nån föreläsning. Måste dock åka in på förmiddagen och köpa biljett till Dammiddagen. Det kommer bli så kul, eller det var i alla fall riktigt kul förra året, så jag hoppas på en repris:)
Förra året var det fire-tema, vilket innebar att killarna som serverade var utklädda till brandmän, och så var det trerätters och en massa underhållning. Senare kom en massa annat folk och det blev härligt drag på det. 
I år är temat "army".  tror dock inte jag kommer gå in för temat, har ingen aning om vad jag skulle ha på mig i så fall.. och man vill ju ändå vara finklädd eftersom det är finsittning. Jaja det blir nog kanon i vilket fall som helst!

Igår kom Krille och jag äntligen iväg på bio. Vi har verkligen problem med att hitta kvällar och dagar som vi bara kan umgås.. Såg Patrik 1,5, den var väl lite gullig sådär. Alltid mysigt att gå på bio är det ju i alla fall.

Snart är det helg igen då. På fredag blir det någon slags avskedsfest för Andrea. Jobbigt att hon åker bort i ett halvår, men så himla kul för henne. Hur som helst så ska det bli kul på fredag, träffa lite härligt folk och så.

Jaja vi hörs. Ta´t lugnt medan du kan, själv kan jag då inte göra det idag

sonntag

Då var det söndag igen och återigen sitter man här och har ångest för att man inte pluggat något. Men idag blir det lite plugg.
Helgen har varit trevlig. I fredags kom Andrea hem från Norge och då ville jag ju såklart träffa henne! Så det blev lite singstar, prat och vin hos Lina. Därefter gick vi till Hugo en sväng och dansade och pratade med folk.
Andrea, jag, Lina, Agge och Frida har vi här:.



Igår kom Krille och jag äntligen iväg till Mantorp möbler och IKEA för att kolla på en byrå. Mantorp var lite av en besvikelse. Deras reklam tolkade vi som att det skulle finnas massor av byråer. Men med massor menade de tydligen "alla två" ungefär.. Näe där fanns inte mycket att hämta. Så det fick bli en på IKEA. Hämtade även vår nya tv som gjorde sig kanon i sovrummet på den nya byrån:)
Hann även med attt jobba igår kväll, gick rätt fint faktiskt. Finns ju alltid stolpskott men det visste man ju sen tidigare..

Förutom plugg så ska dagen ägnas till attt röja upp lite här. Det ligger nermonterade hyllor, tv-sladdar och diverse andra saker överallt nästan.

Ta´t lugnt

du kan vara ledig i helgen

Ovanstående citat var skönt att höra vill jag lova. Visst, när han frågar så kan jag ju säga att jag inte kan jobba, men det slutar alltid med att jag inte kan säga nej helt och hållet utan jobbar en av dagarna på helgen när jag egentligen varken hinner eller orkar. Men den här helgen blir det alltså inget jobb.
..i alla fall inte på mitt ena jobb, för på lördag blir det Harran.. men det ska nog gå fint! Det handlar ju bara om några timmar och det ska vi väl kunna ordna tycker jag

Idol igår  var ju verkligen skandal! Helt fel åkte ut. Jag tyckte absolut att reumatism-bruden skulle få tacka för sig, hon var den som sjöng minst bra igår, om man säger så.
Sitter här och väntar på kvällens utröstning såklart. Riktigt svårt det där, alla killarna är ju bra på sina sätt. Fast Robin var väl sådär idag kanske.. Mjölby-Johan är ju störtskön:) och de andra är inte så pjåkiga de heller. Jag vill också kunna sjunga!

Idag har jag träffat Erika faktiskt. Nu för tiden bor vi ju ännu närmare varandra än förut så jag tycker verkligen det borde bli av oftare att vi ses. Idag hann vi ialla fall kolla in varandras lägenheter innan hon fick med mig på ett spinningpass. Det var rätt kul faktiskt, men musiken kunde ju varit bättre. Jag tror nog vi får rycka in på den punkten;)

Imorgon kommer Andrea hem från Norge, så då drar vi ihop ett gäng och hittar på nåt kul!
Härligt med fredag imorgon. Jag har gått upp runt halv sex-snåret nästan hela veckan och varit i skolan rätt mycket, så det är verkligen välkommet med lite helg!
Ska hitta på nåt med Krille i helgen med, vi har inte setts så himla mycket på senaste tiden trots att vi bor ihop. Blir en bio i alla fall har vi sagt:)

RSS 2.0