Nailz

Ha! Hittade en bild på första gången jag fick mina naglar fixade, då var det inte mycket att jobba med ni.. Den andra bilden är hur de ser ut idag och det är mina egna. Det är otänkbart att vara utan, eller alltså att inte ha något material på, de går ju av direkt då liksom. Och det håller så bra och blir så snyggt att låta proffs göra det med proffsiga grejer! Proffsigt..
Har fått mina naglar fixade i kanske..två år nu? Började med att Madde drog in mig i detta och hennes duktiga syrra gjorde dem på mig varje gång. Sedan jag flyttade till Stockholm har jag gått till en salong på Sveavägen som är hur bra som helst. I ett år har jag varit trogen kund där nu!
 
Kul det där med naglar. Fräääscht.
 
 
 ("Skiten" på nageln är glitter)
 

relax, take it eeeeaaasy

 
Trots att jag hade något av en rehab-helg med morgonpromenader, shopping och lite allmänt grejande som är avkopplande för mig så verkar det inte ha varit en tillräcklig återhämtning då jag haft lite ångest, känt mig stressad och till och med drömt om jobb-grejer (det hjälpte väl inte att jag jobbade en del i helgen också). Det har varit lite mycket på senaste skulle man kunna säga... Så fort jag kom till jobbet igår morse blev det bättre och nu är det ännu bättre, allt brukar ju lösa sig. Har fått undan en hel del kritiska grejer, känns gött när man faktiskt kan leverera. 
 
Men efter den här helgen känner jag att en helg på annan ort skulle vara det bästa för att verkligen kunna koppla av och njuta. Egentligen skulle jag nog behöva åka ut till en stuga mitt i skogen utan telefon och dator, vandra runt i skogen och sen gå hem och tända en brasa.. Men samtidigt tänker jag att det blir jobbigt för då blir det helt enkelt för lite att göra?! Så det optimala vore att dra till någon mysig stad, bo på hotell, bara glida omkring, shoppa, äta gott, kanske besöka någon trevlig sevärdhet och umgås. Mami verkade inte helt omöjlig på detta? :)
 
Vi börjar med en helg (eller åtminstone ett dygn) i Motis för att träffa familj, vänner och Halloweena lite. Det var så längesen jag var i Motis så det är knappt sant vet ni.
 
(I lördags eller söndags morse var det så himla fint och jag skulle försöka fånga "röken" på vattnet.) 

Jack..

Här kommer en hyllning till Göran Stangertz, a.k.a. Jack, som har lämnat jorden. Men han finns alltid kvar i en av Emelies och mina favoritklassiker där han drar en underbar kommentar (börjar ca 3.30). Haha, vi brukar ofta citera den just för att den helt enkelt är störtskön. 
 
 

förra helgens

Förra helgens födelsedagsfest hos Therese var livad och skoj! Jag hängde mest på "köksfesten" eftersom det var så kul att träffa tjejerna nedan och vi hade så mycket att prata om. Kvalitet:) 

Det blev en del piggelinshots..!

 
 
 
 

Amazing...

 
 
 

kickoff

Idag var det dags för kickoff med sortimentsanalysgänget! Vi var på Ballbreaker Gärdet och körde trekamp och åt middag. Trekampen bestod av straffläggning, lerduveskytte och bowling. Jag var rätt vass på lerduveskytte faktiskt! Lite oväntat sådär. Och jag hade glömt bort hur kul det faktiskt är att bowla, ska verkligen inte låta det gå åtta år (eller vad det är) till nästa gång.
En kollega undrade vid middagen om någon ville vara vänlig att ta en OP till maten med honom. Efter en sekunds tystnad hör jag mig själv säga: "ja jag kan offra mig!". Jag giillar ju inte ens OP OCH jag är den som måste vara på jobbet först imorgon ?! Men vad gör man inte liksom.. Jag är ju ändå yngst. På tal om det så har mina kära kollegor inte marknadsfört det där med att skaffa barn så bra ikväll,. Skönt ändå - ännu en bekräftelse på att jag i lugn och ro kan fortsätta att endast bry mig om me, myself and I, göra spontana grejer, foka på *karriär*, sticka iväg på storstadsweekends med mina väninnor och så vidare.
 
Man gillar ändå sina kollegor lite mer efter varje sån här team-aktivitet. :) Förjädra trevligt!
 
 
Kan ha varit vit skjorta som gällde ikväll...

 
 
Och se bara vilken trerätters jag valde!:
 
Jordärtskockssoppa med tryffelcreme och mandelpotatischips

Getostfyllt savoykålsknyte med friterad kantarellrulle, rotselleripuré och brynt smör 

Chokladvariation serveras med cognac och vaniljinkokta höstfrukter
 

Fantastiskt...nästan så det blir löjligt liksom!

 


lördag

Goder lördag!

Morgonpromme, klippning, Hötorgshallen, sushi-lunch med Ida och nu kaffe och musik för att ladda inför kvällens födelsedagsfest. Ja det var en liten sammanfattning av min lördag, inte fy skam! Ska bli supertrevligt ikväll. Det är kvinnan till vänster, Therese, som ska firas. Var på AW på East med henne, Maria och Madde i torsdags. Jag åt en så himlans fin sushi där! 
 
 
Imorse då. Ingen sol, men jag var ju glad ändå.
 
Ha en superlördag kära ni!

/Ef

fredagsunderhållningen

Fredag eftermiddag på jobbet. Det börjar bli lite ofokuserat och flummigt som sig bör när det endast är ett fåtal timmar kvar till helg. Jag och ett gäng kollegor står vid min dator och skriker "Aaaaj!" samtidigt som vi asgarvar. Jag får så ont av att se detta, hahaha!
 
 

onsdag

Jag blir lite full i skratt när jag tänker på vilka skarpa lägen jag hamnar i. Till exempel så har jag nu blivit involverad i en spännande uppstart av en grej där jag är med på ett statusmöte varje morgon och ska ta fram och presentera ett material för EVM-chef, kategorichef och diverse andra personer varje gång.. och igår hade jag presentation av mina optimeringsresultat för inköpsansvarig och exporterade nya priser för en hel kategori som jag har optimerat.. nya priser för en sisådär 700 butiker.
Lilla jag liksom?! 
 
..och på tal om lilla jag,.kollar lite gamla bilder. Här är lilla jag och lilla Emelaj 2005-ish. Här visste man inte mycket, men härliga tider!
 
 
Mitt mål idag på jobbet var att kunna gå hem medan det fortfarande var ljust ute.. jag lyckades! Jag skulle ha njutit mer på den tiden där jag kunde jobba 7-16, vilken lyx det var..;) 
Men jag tror och hoppas på att få komma tillbaka dit en vacker dag. Gärna imorgon. 
 
 
Har faktiskt hunnit med några andra grejer än jobb den senaste veckan. Hade till exempel "klassreunion" i söndags som vi så fint kallade det. Träffade tre stjärnor från gymnasiet nämligen Andrea, Hanna och Maria. Det var ju inte alltför längesen jag träffade de två förstnämnda,.but still! Vi brunch-hängde vid Odenplan, oj så mysigt. 
Imorgon ser det ut som att det blir AW med en drös civilekonomer!

Choklad

När det kommer till choklad har det nästan sedan urminnes tider varit standard för mig att köpa Anthon Berg eller Marabou Premium's 70%-iga mintchoklad.. tills nu! Här är min nya favvo, kärlek vid första tuggan.. och dessutom KRAV och Fairtrade, fantastiskt.. Änglamark är grejer det!
 

lördag

Tja lördag!

Denna arbetsvecka började och slutade riktigt bra. Allt däremellan har varit kort och gott: MYCKET. Inget 9 to 5 här inte, snarare 7 to 5, hem och utföra någon form av träning och sen på't igen. Jobbet alltså. 

Elan kom hit i söndags och busade med mig, äntligen! I måndags kväll träffade vi Hanna och hängde på Kungsholmen. Love Kungsholmen. Var på en liten AW på Lokal innan vi drog vidare till Caliente för tapas! Så jägarns smarrigt. Mozzarellasticks in my heart.
 
Hösten är ju klockren när det är såhär soligt, fint och fräscht som det har varit på senaste! Kolla in min morgonpromme förra helgen, hur glad och energisk blir man inte?!:
 
Arbetsveckan slutade som sagt bra också, träffade Madde för en AW på Vapiano Stureplan. Varje gång vi ses blir lite av en reunion bara för att vi inte ses så ofta och när vi väl ses så drar dumheterna igång direkt, slår aldrig fel! 
 
Drog vidare och tog ett glas cava sen också, fresh!
 
 
 
Åh vad mysigt det är att vakna rätt tidigt en lördagmorgon när det är strålande sol och ge sig ut på morgonpromme! Det gjorde jag imorse. Gick till jobbet, men bara för att hämta cykeln.. Har dock jobbat lite hemma faktiskt, men det har varit en bra dag! Effektivt och så.
 
Är ju glad att jag inte sover bort hela dagarna utan drar ut och insuper detta. Kalla det kärringaktigt elller hurtigt eller vad som helst, men jag väljer att kalla mig livsnjutare ;) Dagens morgonpromme.

 
 
Imorgon blir det brunch, härligt!

fredag

Såja, då var det helg igen! Fullt ös, veckan kändes blixtsnabb. 
 
Det har varit en gynnsam vecka på jobbet; i måndags bjöd en leverantör på frulle på kontoret och gav ut nya dofter på duschcreme, det var bara att ta en goodiebag och plocka på sig lite av varje. Igår var det ju kanelbullens dag och en leverantör stod och gräddade rosa fina kanelbullar, så det blev fika av rang helt enkelt.
 
 
 
 
Och slutligen dagens fångst: 
Oj vad det ska testas nyheter!
Ofta är det även ätbara produkter man får plocka med sig hem. Inköps- och sortimentsutvecklare brukar ställa fram produkter att ta utan att det är något arrangemang, men hur mycket som helst kan jag inte plocka på mig liksom haha..
Gratis är kul! Det gäller alltså att välja sin bransch ;) eller rättare sagt att råka halka in i ..
 
De senaste veckorna har jobbet varit mitt liv i stort sett, förutom på helgerna. Men NU är det helg! Förra helgen tackade jag i ett svagt ögonblick ja till att hänga med en vän på "amerikansk fest" imorgon, hans amerikanska polare skulle visst ha inflyttningsfest. Låter riktigt roligt men jag känner ju för att strosa runt, shoppa och mysa. Vi får väl se. Jag får efterlängtat besök på söndag i alla fall! :)



Lidingöhelgen

 
Lite tomt känns det, men också skönt. Nu är den över, Lidingöhelgen.
Det har varit så roligt och jag har mitt sällskap att tacka för det. Underbara människor! Fem brudar var vi som bodde här i min lilla lägis, supermysigt.


Ungefär såhär kändes det dagen innan, hade inte varit 100-procentigt frisk, var nervös och längtade efter att komma i mål:


 
 
 
Så nervösa men taggade på morgonen:
 
Mötte upp Lindborgarn och hennes morfar vid starten. Nervositeten var påtaglig!

In action, haha otroligt snyggt.


Tjutfärdig av lycka på upploppet

Fått den efterlängtade medaljen:
 
Jaaaa, vi gjorde't!!

 
Jessi, Sölve och jag hade lyxen att få åka hem och vila, mysa och greja efter loppet. Vi förberedde en utsökt middag och inväntade våra tappra tre-milare Sara och Andrea och när alla var åter samlade blev det efterlängtad middag och fest! Madde (vän till familjen) hade precis flyttat till Stockholm endast ett stenkast från mig, vilket kom till vår kännedom denna dag, så hon kom över. Kul. Senare drog vi och träffade Älex och hans polare och svängde runt på Pure. 
 
Jag fick presenter från mina gäster. Gull!

 
La upp våra medaljer på bröstet och kände bara: "inga konstigheter.."
 
Innan loppet tänker man: varför gör vi det här? Frivilligt dessutom?! Efteråt kommer man på varför. Den känslan är oslagbar. Och att göra det med ett världsklassgäng gör det hela alldeles alldeles underbart ;)

 
 
 
 
 

RSS 2.0