måndag

Jamen det här var en himla bra start på veckan faktiskt!
Och som jag sa så var ju helgen bra på alla sätt, förutom en liten detalj:
Det ser helt insane ut.. och ännu värre i verkligheten, för nageln har inte bara gått av, utan det återstår endast en flisa! Det känns faktiskt som att en bit av fingret har gått av när jag tittar på det. Jag avbokade till och med nästa besök hos nagelterapeuten,.inte för att den kommer hinna växa ut tills jag verkligen måste gå dit nästa gång, men någon millimeter i alla fall! Ska bli intressant att se hur hon fixar detta. För övrigt älskar jag naglarna denna gång, hon blandade stort och litet lila glitter med multiglitter. Disconaglar wohooo!
Ni vet när man ser en känd människa och det känns som att man är lite smått polare, lite bekanta liksom, den kände jag idag. Jag mötte en ätande Felix Herngren på en trottoar på Östermalm. När man möter någon sån skön person vill man ju bara att han ska stanna upp, haja till och utbrista:
"men tjena Elin, läget?! Det var längesen! Du föresten, vad gör du ikväll, ska vi inte ta och snickra ihop en middag någonstans?"
"Jajemän Felix, jag råkar faktiskt vara fri ikväll så det kör vi på!"
Det är fest nuu, hos Felixfelixfeliix!

hemvändar'n

Så skönt att vara hemma igen! Men vilken helg jag hade i Motis. Har träffat familj, släkt och vänner och bara haft det fint.

Fredagen var en väldigt skön dag då jag blev bjuden på massa gott i form av fika och mat, fick massage och avslutningsvis fredagsmys med Andrea!
Lördagen bestod bland annat av ett besök på min gamla arbetsplats för att träffa min kompis (chefen). Sedan till anledningen till att jag åkte till Motis denna helg, nämligen att min kusin Martina och hennes (numera) man Tompas dotter Bodil skulle döpas. När det skulle dra igång i kyrkan började bröllopsmarschen spelas och in kommer de med bröllopsklänning och allt! Folk hade sina aningar om att det kunde bli bröllop men ingen visste säkert.. så roligt och jag är verkligen glad att jag åkte ner i helgen så jag fick vara med om det :)
Det blev en ritkigt festlig kväll sen och jag träffade så mycket roligt folk, kändes lite som annandagsbalen haha. Härligt att de flesta tjejerna var samlade hos Lindborgarn. Väldigt rolig fördrink med Andrea och Louise:
Toppenhelg med många av dem jag gillar mest!!

det var tider det

Göllig bild på mig och Kim som han skickade häromdagen då, jag tycker vi ser små och oskyldiga ut (och sådär mulligt ansikte har jag väl inte nu hoppas jag).. Kim är en av dem från gymnasieklassen som jag ofta pratar med än idag.
Min gymnasieklass hade faktiskt en reunion sommaren 2009 och det blev ju succé, haha! Sedan dess har vi pratat om att ha en till, och det SKA bli av.
Tänk att det är över fyra år sedan vi tog studenten! För att inte tala om att jag även har hunnit kamma hem en civilekonomexamen efter det.. Jag kan komma på mig själv att bli så otroligt lättad, nöjd och stolt när jag inser att jag har klarat av allt pluggande och inte har den där ständiga pressen längre, och har dessutom en titel. Underbar känsla! Sen var det ju riktigt roligt att plugga, har samlat på mig många roliga och galna minnen och kommer sakna den tiden. Men allt har sin tid kan jag konstatera som den gamla visa kvinna jag nu är ;) Nu är det hög tid att packa inför helgens Motis-visit med dop och en massa umgänge!

R.I.P.

För ett tag sedan läste jag att Nordik hade gått i konkurs, vilket tydligen hade skett ett bra tag innan dess... Och det var ju lite tråkigt, de hade så fräscha och bra grejor. Jag köpte en hel del där när jag flyttade till min första egna lägenhet, bland annat soffa, tv-bänk och byrå (älskar allt). Inte för att jag är i behov av nya möbler än på ett tag, men det kan ju vara bra att veta vart man ska vända sig när det väl är dags :) Men jag ska nog hitta mig en ny favorit tills dess, utan att tvingas handla IKEA...

söndagsutflykt

"Saras fobi för dinosaurier gör att hon är rädd även i sitt eget hem.." Nä nu får det vara nog med Outsiders, haha! Nu står stackarn helt seriös och nästan lite rädd, och planerar en flykt om en dinosaurie skulle bryta sig in i huset. Hon kan inte ha det lätt i vardagen alltså.. "Allting började när hon såg Jurassic Park på bio." Hahahaha.

Från det ena till det andra, här var jag i söndags för första gången:
En söndagsutflykt tillsammans med Hanna, Fredrik och Rickard ut till Barkarby! Förutom outleten drog vi bland annat ett varv på IKEA där vi även käkade, som en liten familj. Som pricken över i:t hade vi fantastiskt väder dagen till ära. Efteråt åkte vi hem till Hanna och Fredrik för en kvällsfika. Mer söndagsutflykter tack!

glappet

Ni vet låten Burnin' med Cue (lyssnade på den förut och kom därför att tänka på detta), den var ju med i en serie som visades 1997, Glappet. Jag minns att jag tittade på det, nio-årgiga Elin haha,. och jag minns att serien var konstig men att jag ändå ville se hur det skulle gå för dem. Jag har nu tittat igenom avsnitten och jädrar vilken märklig serie det är! Alla är hel-lustiga och de två tjejerna det handlar om börjar dejta två äldre män och det blir lite äckligt faktiskt. Men lite underhållande var det allt att se det igen efter 14 (!) år.


Love it

Sådärja, nu är jag och morgontidningen hemma!
Under min väntan i Slussen för en stund sedan så hann jag bevittna ett mindre slagsmål med en del blod och ett vaktingripande. Tack vare det så höll jag mig vaken kan man väl ändå säga..
Men jag är faktiskt väldigt glad över att jag inte är rädd av mig på nätterna, när jag åker hem själv och sådär menar jag,.det skulle ju inte funka.
Min cykelfärd nyss var inte att leka med kan jag säga. Jag tror att jag är en elit-cyklist varje gång jag cyklar, är så otroligt målinriktad! "Hem" tänker jag och trampar på som om det gäller liv och död. Skönt att vara effektiv ändå. Och så skönt när man kommer hem! Ah.
Jag har haft en riktig kvalitetskväll med Hanna. Vi åt och hängde på Fenix, ett trevligt ställe på Götgatan. Vi var även på Marie Laveau ett tag för att konstatera att det är ingenting för oss.. Skönt ändå, nu vet vi det! Inte rätt folk, musik och miljö för oss helt enkelt (även baserat på Hannas tidigare besök där så vi har ändå gett det en chans)
Vi mötte Fredrik, Victor, Kjell och Rickard och drog till Slakthuset , och vad kul det var!! Hade så roligt med Hanna, grabbarna och den sköna musiken! Synd (eller lika bra) att det stängde klockan tre, vi blev lite bittra då :) Men Slaktis blir det absolut fler gånger, hihi.
Ska be Hanna om lite bilder sen, hon har samlat på sig ett lager nu från de gånger jag inte haft med mig kamera..
Åh jag är så tacksam att jag bor i denna stad! Nu är det tack och godnatt. Hoppas ni haft precis en sådan fredag som ni ville ha.

Hollister, now I get it

Ah nuu förstår jag, efter att ha läst den här artikeln om Hollister i Gallerian.
Det luktar lite väl stark "parfym" och det är för mörkt därinne tycker jag, men de har en del gulliga kläder och de sticker ju ut som sagt med hela grejen. I lördags var det till och med kö in till butiken..
Vi undrade lite vad det var frågan om första gången vi gick in i det där lilla mörka huset och det stod kille och en tjej på varsin sida och hälsade besökarna välkomna på engelska. Men lite gulligt koncept det där ändå!

TePe

Åh vilka minnen som dök upp när jag precis skulle dra fram en ny tandborste. Det var den här sorten som mamma alltid köpte och när det var dags att byta sa hon: "kom och välj tandborste!" och så sprang jag till badrummet för att välja den finaste,.det fanns många färger och ibland var de till och med glittriga..
Det sitter fortfarande i, jag kan inte välja, haha. Som att jag inte kommer få använda alla ändå liksom..fast det kan man inte vara säker på, om mina framtida besök har glömt sin lille borste hemma! Ja det är ett viktigt val.
.
Nu dök det faktiskt upp fler sådana där grejer som jag inte vet om andra också gjorde eller om det är märkligt.. som när mamma bakade bröd, då ropade hon när det var dags att smula jäst, för det gillade jag (vi?). Så skön konsistens ju! Och när hon vispade grädde, då slickade vi på själva visparna efteråt.
Det är så kul att baka! Pepparkakshus brukade vi göra också, eller mamma gjorde grovjobbet och jag och Jacob gjorde det roliga med glasyr och smarties.
Måste baka snart!

onsdag

Va gött dä ä ni! När allt går så bra,. hade planerat att dra en löprunda såhär på eftermiddagskvisten, och så bara ler världen åt mig, för helt plötsligt är det klarblå himmel, strålande sol och blåsten är som..bortblåst!
Nöjd och svettig Elin:
Tog effekten "värmekamera" för att göra det extra svettigt.
Även i övrigt så har det varit en riktigt bra lillördag! Imorse satt jag på tionde våningen i en byggnad på Sveavägen och hade till en början svårt att koncentrera mig på det jag skulle på grund av utsikten. Det blev ju inte enklare av att det var så stora fönster! Men en riktigt givande förmiddag, var rätt slut i huvudet efteråt.
Annars går jag och väntar på en del, bland annat min flytt! Berättar inte så detaljerat om vissa saker här för jag är inget stort fan av att ropa hej innan jag kommit över ån så att säga:) Men när saker och ting blir helt klara så kan vi börja snacka ordentligt. Men jag längtar tills mam och pap kommer upp hit och hjälper mig att flytta, och även hittar på något kul! (även om jag tycker flytta är rätt kul också) Och jag längtar efter mammas potatisgratäng.. ja det blir trevligt, måste som sagt bara komma över ån först!

vidrigt

Kollar ni på Outsiders eller? Nu är det en dansk familj med 4 barn som har flyttat ut i skogen, mitt ute i ingenstans. Det är så ofattbart för mig, det dyker upp så många frågor om hur de gör med allt rent praktiskt, och hur de tänker..om de ens gör det. Jag mår skit av att se det, men ändå vill jag se det.
Det är ju en sak om man flyttar ut ensam till en grotta på Gotland i ett halvår som en av de andra gjorde för att komma bort från allt ett tag. Men att släpa med sig stackars barn som inte får gå i skolan, hänga med vänner, äga normala prylar och att tvingas bo i tält är ju helt sjukt. Jag vidras!!
Kolla på dom:
Och de måste ju inte ens bo sådär?!!!!
Jag mådde skit när jag gick hem från bussen förut och det blåste och regnade så mycket så jag hade kunnat tjuta. Det är få saker jag blir riktigt irriterad på, men att vistas i regn och blåst är två sådana grejer och idag fick jag uppleva båda samtidigt, det är bara too much för mig.. Tänk om jag hade suttit i ett tält i skogen då? Uhhhh.
Nej nu ska jag tänka på något roligt, som att jag köpte min underbara kappa idag som jag tittat på tidigare, och en halsduk. SÅNT blir man glad av! Ja nu blev jag glad igen.

alldeles alldeles underbart

Haha! Vilket härligt dygn jag fick med Andrea. Mycket fest hos Mange, Bagge, Adde, Martin, Elin o.s.v.. vi har sjungit på helt egna versioner och folk måste hatat oss :) Men vi fick ett visitkort från en försäljningsansvarig för något mediaföretag inatt på vägen hem, inte fy skam minsann, och vi fick en briljant idé om att göra en egen video..och den idén har vi väl inte förkastat?! Sagt är sagt..
Lång historia kort: Det blev en mysig heldag på stan igår, följt av mys och fix här hemma. Vi hamnade på La Habana, ett mysigt salsaställe, där vi käkade lite och blev sedan uppbjudna av sydländska män för lite salsadans, vilket gick..ganska bra, haha. Vidare till Retro, ett väldigt trevligt förfestställe på Sveavägen. Sedan dansade vi runt som aldrig förr på Sturecompagniet! På vägen hem var det mycket tönterier, tokgarv och sång, och vi fick även gratis taxi utan att be om det:P.. så vi sjöng en sång till taxichauffören som tack, dock oklart om det uppskattades.
Hade verkligen en otroligt rolig kväll, tack Andrea! Vi levererade helt enkelt.
Nu blir det lugnt på alkoholfronten ett tag för Elin, hur gott rödvin och öl än må vara.
Gofika!
Mojito och mat på La Habana:
Andrea in action:
Jag blir utbildad i salsa:
Söt och glad Andrea på Sture!

fest hos Bagge och Mange


fredag!

Har haft ett par riktigt trevliga dagar. Marre och Elan dök upp, på kvällen var vi ute och åt underbar tapas strax bredvid ett gäng skådespelare, bl.a. Allan Svensson (vilket jag blev total-exalterad över), dansade runt på Collage och sprang på Andreas Weise på vägen hem. Vi har även käkat italiensk glass, träffat Hanna och sprungit runt på stan.

Som perfekt avslutning på två härliga dagar blev det kvällsfika hemma hos Hanna och Henke där även Maria och Teresia hängde. Nu ska jag ladda inför helgen, Andrea kommer imorgon :)

tisdag

Åh...
Jag har ju praktiskt taget jobbat upp ett mindre beroende för torkade fikon (handlade igår, och de tog slut igår..) och idag skulle jag köpa nya. Hittade alla torkade frukter i hela världen förutom just fikon. Borttagna ur sortimentet sa killen. Jag trodde det var ett skämt....
(Nu har jag dem igen. Men måste nog begränsa mitt fikonintag per dag..)
Men bra och solig tisdag med full fart..kommer sova som en prinsessa inatt.
Imorgon kommer Elan och Marre, så skojigt!

det känns..

Ojojoj..Kom i säng klockan sex imorse..Hann inte äta kvällsmat innan festen igår så det fick bli klockan fem imorse medan jag väntade på bussen.. helt wrong blev det, men så blir det ibland! Och nu måste jag fixa iordning det sista här i lägenheten för idag är det nämligen visning här. Jag längtar ju liiite tills visningen är överstökad så jag kan sova färdigt :)
Älskar ju inte riktigt tanken på att främmande människor ska gå omkring här utan min närvaro.. det sker ju liksom utom min kontroll. Vågar man ha kvar datorn här hemma till exempel?
Det här är mitt badrum från annonsen. Fotografer kan verkligen det där med att få det att se stort och fräscht ut.

say hello

Ikväll är det 25-årsfest som gäller, blir kul!
Lyssnar mest på denna låt idag, wooho vad pigg och glad man blir!

fredagkvällen

Fastnade ju lite vid Photo Booth igår. Måste lära mig att avstå från det när jag har tider att passa...

Sen träffade jag Virrepirre. Det var nog ca 1,5 år sedan jag såg honom senast. Mycket att prata om och mycket skratt kan man säga. riktigt härlig kväll!
Vet inte riktigt vad jag ska säga om att gå ut på Söder, men trevligt och intressant :) Vi hängde runt lite på Pelikan, Scandic Malmen och Chill. Var även uppe på ett ställe som föll mig totalt i smaken, nämligen högst upp i skatteskrapan på Götgatan, 25e våningen tror jag det var. Hade aldrig varit där och oj vad fint det var, fantastisk utsikt.. måste helt enkelt dit snart!
http://www.restauranghimlen.se/
Det heter något i still med "och himlen därtill" vilket vi tyckte var lite väl töntigt så vi satt och kom på nya namn,främst till själva skybaren. Det som båda faktiskt var överens om var "basketbaren". Såhär i efterhand känns det inte alls lika övertygande, haha.. Får fila på den helt enkelt.

?

vem snodde mitt vin?!

fredag!

Haha det här är inte sant. Vädret jävlas med mig mer än någonsin. Det var strålande sol, men när jag väl planerat att gå ut så ÖSREGNADE det helt plötsligt?!! sen blev det fint när jag var inne i Sickla, och sen när jag skulle cykla/gå hem så började det ÖSREGNA igen?!! När jag varit hemma ett tag tittade solen fram och nu är det fantastiskt väder igen. och då har jag redan ställt in mig på att lägga ner träningen och har även duschat.
..Nåväl, här sitter jag och äter fikon, hehe... Vad dyrt det är med fikon these days föresten, det är ju inte många i en påse ens.. schlutt!
Ångrar lite att jag inte anmälde mig till Egoboosts fest på Collage ikväll, man kunde ju fått goodiebags och kanske även tagit ett snack med Blondinbella och HanaPee! Men å andra sidan tror jag inte min date för kvällen hade uppskattat det. Jag ska nämligen träffa Viktor ikväll, kul! det var evigheter sedan sist. Måste smsa och fråga när bilen står härutanför och jag måste vara klar, heheeee..
Ha en superkväll!!
Så här ska jag med fördel INTE se ut ikväll,.men det var en rolig kväll när vi firade Sofia och Ida med barnkalas/90-talstema för några veckor sedan,. föresten Elan, jag väntar på dig!:)

.

Vilken man!

förändring?

Ungefär var tredje år tycker jag det är dags för förändring av bloggens utseende...
Nej jag har varit fullt medveten om att det sett ut som en 14-årings blogg, (lite charmigt ändå?!) men jag vågar mig inte på det där med färgkoder och skapa ny header eller vad det nu kallas..och så har jag ingen sambo längre som är duktig på sådana där tekniska grejor. Men jag får nog be honom fixa i alla fall inser jag :)
För övrigt ännu en givande dag! Vallfärdade imorse igen och sen har dagen fortsatt med mycket vettiga aktiviteter.. Men nu ska jag se färdigt på "Something borrowed" som jag hittade i min älskade dator. Återkommer!

världsklass

Men åh vilken ovanligt härlig tisdag! Strålande väder, och jag var uppe tidigt imorse för att vara en del av den stora vallfärden mot city som sker varje vardagmorgon., vidare till Östermalm faktiskt för ett angenämt "möte" som gick bra! Sedan vidare mot salongen för att fräscha upp naglarna, det blev kalasbra igen!
Idag ska det absolut spenderas tid ute i solskenet, så fint. Men jag var ju inte riktigt färdig med min lilla sammanfattning av diplomeringen.
I stora drag fortsatte diplomeringen på lördagkvällen med bankett på Konsert&Kongress. Det var smoking som gällde, alltså som kortast knälång klänning för tjejerna. Tror ni jag ägde någon så lång eller? Nej, men nu gör jag, hihi. Alla var så himla snygga, tycker det är hel-trevligt när det är så finklätt. Vissa hade föräldrar med sig, jag hamnade bredvid en pappa som var hur trevlig som helst:) och vilket drag det var, ingen höll igen för att föräldrar var närvarande, och verkligen inte föräldrarna heller, haha. Hela sittningen var i världsklass med maten, drycken, underhållningen och allt. Sedan dansade vi resten av kvällen, och denna gång fick även tjejerna en segercigarr (brukar bara vara killarna), trevligt! det hör nästan till lite vid sådana här högtider ändå.
Hem och sova några timmar, packa, åka tillbaka för brunch. Sådant får inte missas, förväntningarna var höga :) Och oj vad vi åt.. mätt, trött, sliten och så fantastiskt nöjd lämnade jag Linköping för denna gång för att åka hem till huvudstaden.
TACKTACKTACK fina vänner, civilekonomer och övriga för en legendarisk diplomeringshelg!!! Och sen hade jag ju två chaufförer som körde mig fram och tillbaka dygnet runt hela helgen, mami och papi ,tack för det:)

diplomeringen forts

..ni trodde väl inte det där var allt? Nej diplomeringshelgen hade bara börjat där:)
Efter sittningen blev det hemfärd för att sova några timmar och sedan åka tillbaka till Linkis på lördag morgon. Då var det nämligen dags för själva högtiden med diplomutdelning. Och vad fint det var! Vi diplomander fick marchera in och ut, folk höll tal, bjöd på underhållning och när det var dags för diplomutdelningen ropades alla namn upp och det applåderades som aldrig förr, där kan vi snacka egoboost.
Duktiga killar:
Tar emot diplom av Nehler (programansvarig):
Elin och Gustav:
The worlds greatest handledare Staffan, Jakob Hårds brorsa (har ni aldrig hört förr va)
VD:n för Miele:
Jag och pap!
Mami och jag
OH HAPPY DAY!
Hann umgås med mami och papi en sväng efteråt för att äta en utsökt lunch innan vi drog hem igen för att ladda om för lördagens bankett.

diplomering

Diplomeringshelg alltså. Det borde alla få uppleva. Vilken grej! Vi har verkligen blivit hyllade och det har varit superkul att träffa alla igen, nu när vi inte är studenter längre utan civilekonomer. Det blev lite av en klassåterträff där alla frågade varandra "vad gör du nu för tiden?" I och för sig kan mycket hända på några månader, men samtidigt har det ju i princip bara gått en sommar. Men precis som jag trodde så hade alla jag pratade med flyttat till Stockholm, trevligt! Alla bor lite här och var häruppe såklart, men när man får till svar: "vi bor på Birger Jarlsgatan", då ångrar man nästan att man frågade.. Men kul för dem ;)
På fredagkvällen var det alltså sittning på NH och allt var precis som det var när vi pluggade. Samma stämning med alla sköna sånger och gyckel. Hur härligt som helst och som sagt många kära återseenden. Ett av dem var Nille (Johan), och som han sa när han skulle presentera oss för sin vän: "det här är mitt gang kan man säga." Det var tider det!
Svettig kväll, haha.
Blir så glad av de här bilderna!

hemmma igen

"Home sweet home" har sällan passat så bra. De senaste dagarna har varit otroligt intensiva,men riktigt roliga! skönt att komma hem igen,känner mig rätt sliten efter allt.
Den intensiva helgen började redan i torsdags när jag sa upp min lägenhet, åkte och tittade på en ny lägenhet, fick sedan reda på att Ida i princip var på väg upp hit så då blev det lite bråttom. Jag packade fort en väska till helgens tillställningar och drog till Norrmalmstorg och käkade och drack gott med Ida, och vi drog hem till Motis på kvällen/natten där.
Pasta med oxfilé och kantareller, rödvin..utsökt.
Laddade på fredagen upp inför diplomeringshelgen genom att njuta på mamis och papis altan i värmen och hänga med sötkattis.

RSS 2.0